Last news in Fakti

26 Ноември, 2014 19:10 2 201 4

Корман Исмаилов: Един ден лъжите ти се изправят срещу теб

  • корман исмаилов-
  • орхан исмаилов-
  • лъжите

Лидерът на НПСД категорично отрече да са неоосманисти, ислямисти и турски агенти

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако ти някъде си правил някакви внушения, някакви инсинуации и открити лъжи, те един ден се изправят срещу теб и те поставят в неудобна ситуация. По този начин лидерът на НПСД и депутат от Реформаторския блок Корман Исмаилов коментира заявките на Патриотичния фронт, че ще оттеглят подкрепата си за правителството заради назначението на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната.

В студиото на „Лице в лице”, Исмаилов подчерта, че неговият съфамилник е „продукт на българската образователна система в сферата на сигурността” и многократно е бил проверяван за връзки с чужди разузнавания заради постовете, които е заемал. Заради това и го посъветвал да съди всички, които правят подобни внушения.

Лидерът на НПСД подчерта, че зам.-министърът не е бил член нито на неговата партия, нито преди това на ДПС.

Корман Исмаилов подчерта, че се е запознал с Реджеп Ердоган, след като заедно с Касим Дал и други съмишленици е напуснал ДПС. От думите му се разбра, че целта е била легитимиране на тезите им за корупцията, подклаждането на етнорелигиозно разделение и вмешателствата в работата на мюфтийството от страна на ръководената по това време от Ахмед Доган партия.

В същото време, Исмаилов категорично заяви, че НПСД не са нито неоосманисти, нито ислямисти. „Ако има най-малко съмнение за външни намерения или вътрешни процеси от гледна точка на сигурността, разделението на страната или колонизация, ние ще бъдем първите противници”, категоричен бе той.

Подобен бе и отговорът на въпроса за евентуални връзки с турското разузнаване: „Абсурд, ние трябва да сме национални предатели”.

Според него, всичко това са инсинуации на ДПС и „може би колегите от ВМРО и НПСД са се поддали на тези внушения и страхове”. В същото време, Исмаилов се усъмни в твърденията на националистите, че нямат проблеми с етническата принадлежност на военния зам.-министър, след като са имали проблеми с турския майчин език в „едни кратки новини”.

Корман Исмаилов изрази надежда, че страховете за етническия модел у нас ще отшумят, но коментира, че вероятно ще са нужни 20 години за това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пръч

    0 0 Отговор
    Вие няма как да сте национални предатели, защото сте турци! Когато чужденци работят в полза на друга държава им се вика агенти, а не национални предатели. Но и При тях наказанието е също - доживотен затвор!
  • 2 еу

    0 0 Отговор
    На кой викаш турчин бе? Турчин е човек, който има турски паспорт и си плаща данъците в Турция! В България НЯМА турци, избийте си от главите тия комунистически простотии и мислете, като европейци!
    Тези хора живеят в България от 500 години, имат БЪЛГАРСКИ паспорти и си плащат данъците в БЪЛГАРИЯ! Просто изповядват исляма!
    Всеки има прави да се нарича, както си иска и да изповядва каквото си иска, но това не го прави гражданин на чужда държава!
    Все едно аз да се нарека Джон, това ще ме направи ли англичанин?!
    Докато промитите мозъци наричат тези БЪЛГАРИ турци, те ще продължават да се мислят за такива, а през това време едни другари ОБИРАТ БАНКИ!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Toko

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "еу":

    Ако питаш който и да е от тях,ще ти кажат,че са турци!Само им виж фейсбук профилите на тея така наречени от теб "българи"-всичко пише на турски и ми качило по едно турско знаме!Друг път не искам да пишеш глупости!!!
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "еу":

    Ако плащането на данъците е критерий эа теб относно народностната принадлежност,смятай че няма проблем половин Турция да си плати данъците в България,стига тя да стане турска провинция!:)