Last news in Fakti

12 Април, 2017 10:15 14 839 37

Милост за Радев

  • милост-
  • радев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Цветан Цветанов ясно показа, какво го очаква Радев в оставащото му време на президентския пост. Освен, че си е позволил да инициира законодателни промени, на което нямал право, той не заслужавал да спечели и изборите. Това станало благодарение на фалшиви новини и интернет-тролове. Опитайте да се сетите за поне една фалшива новина по отношение на Цецка Цачева, която да е повлияла на един милион гласоподаватели в повече, които панически са предпочели Радев пред дамата на ГЕРБ.

Успехът на бившия военен пилот няма да остане ненаказан. Инициативите му ще бъдат атакувани, осмивани и заклеймявани от новите победители, а ако се свие в черупката на ограничените си правомощия, ще бъде обвиняван в липса на инициативност и декоративна роля. Омагьосан кръг. Преди изборите повечето основни играчи, най-вече Обединени патриоти и БСП, и в по-малка степен ГЕРБ, изразяваха опасенията си от редовните безобразия, които се случват по време на вот. И сочеха нужда от законодателни промени, които биха ги ограничили. Изборите минаха и прескочилите чертата прибраха тази папка в най-долното чекмедже. ГЕРБ и патриотите стягат кабинет и то амбицирани да е за цял мандат. БСП се утешава за загубата с аритметика - удвоила е депутатите си. Марешки преглъща някакви 10%, с които системата го ощетила. Всеки е зает със себе си.

Радев им припомни всичко, което бе много важно за политическите сили до вота. И реакцията не закъсня. Партията, която го издигна, ще бъде опозиция в новия парламент и трудно би могла да защитава успешно избраника си. На всичкото отгоре в средите на БСП има доста представители, които са му "набрали" заради служебния кабинет, чиито гафове връщат бумеранга към него, но оттам пишат черни точки и в бележника на партията.

Всъщност, Борисов твърдеше, че Радев не е кандидат на партия, така че ГЕРБ не била изгубила изборите. А по-рано каза и друго - че президентът по принцип няма как да е президент на всички българи, защото го издига определена политическа сила. Така Цачева, аке бе избрана, щеше хем да е президент на ГЕРБ, хем Майка на нацията. Остава въпросът, чий президент тогава е Радев, щом е издигнат от комитет. На хората в комитета ли? И по съвместителство Баща на нацията? Докато изпълнява мандата си, има реална опасност Радев да остава все по-сам. Опасност, която касае най-вече самият него. И наистина в края да бъде запомнен като комитетския президент.

Кой ще извика: Милост за Радев!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 малко уточнение

    162 23 Отговор
    Да не забравяме, че президентският мандат е пет години. А ГЕРБ я изкарат до есента, я не.

    Коментиран от #19

  • 2 FUCK OF

    95 5 Отговор
    НАЙ-ДОБРЕ ДА ДОЙДАТ ТАНКОВЕТЕ !!!!

    ТАКА СТАВА В БЪЛГАРИЯ....
    СО КРОТЦЕ СО БЛАГО И СО МАЛО КЬОТЕК !!!
  • 3 Народа

    136 15 Отговор
    Доста срамни редове прочетох току-що. Това, че на герб не им изнася сегашния президент а ми изнасяше такъв като Плевнелиев, е очевадно. И да нашият настоящ президент най-вероятно ще остане сам в блатото некадърници, крадци, интриганти, изобщо дребни душички. Жалко за тази държава с история, че управлява човек, който не може да върже две приказки, но може да си напълни джоба и то здраво, и да бъде цар на това да бяга от отговорност
  • 4 FUCK OF

    143 16 Отговор
    Г-Н ГЕНЕРАЛ....
    ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА....ТОЗИ ВРЪХ ВИСОК Е....ТЯ ЩЕ ВИ СЪЗРЕ.....АКО БИ БЕГАЛИ...ДА МРЕМ ПО-ДОБРЕ......

    КУРАЖ Г-Н ГЕНЕРАЛ....
    НАРОДА Е С ВАС !!!!!
  • 5 некойси

    93 13 Отговор
    Бих извикал: милост за шайката охранители, милиционери и мутри от герб.
  • 6 истинският президент

    126 22 Отговор
    За краткото време през което е президент Радев показа че има потенциала да бъде най-успешният държавник от началото на прехода. А тиквата хич да не се гласи за пълен мандат, даже и половината няма да изкара. Както се и очакваше "патриотите" се продадоха, и то доста бързо, а Марешки също се очаква да играе патерица на ГЕРБ, поне в началото. В миризливото и отвратително блато, което се е превърнала България трябва поне президентът да е на ниво и мисля че Радев ще върши добра работа на своето място.
  • 7 момчилов

    28 75 Отговор
    най слабото служебно правителство,поголовно назначаване на калинки фътмаци любовници сестри братовчедки,пълно невежество за конституция и правомощия
  • 8 даката

    26 92 Отговор
    бързо стана за резил с т.н.проектозакон и назначението на сестра си.хората вече бяха забравили любовницата с двата щата
  • 9 Фортуна

    135 16 Отговор
    Цветан Цветанов да върви на м..ната си! Догодина пак сме на избори!
  • 10 Даниела

    118 11 Отговор
    Президентът няма нужда от милост, а от подкрепа в отровната среда, наложена от разноцветни лъже-политици! Чест му прави, че има куража да жертва себе си в името на тази кауза!
  • 11 Дон Вито

    29 8 Отговор
    Ако 89 год ни правехме "нежна революция" нещата щяха да изглеждат по съвсем зруг начин. Както в Унгария, Чехия, Румъния и т.н. От тогава до ден днешен, едни и същи лица или техни синове, дъщери и протежета са неизменно във власта. Много малко са хората попаднали случайно в парламента. Но никагя не са имали ръководни постове и не им се чува гласЪТ дори. Всички тези партии и партиики са парчета и трохи от един и същи самун. Както казва народа: Нов бардак със стари курви не се прави!
    Но в политическият живот, в частност в България, това не важи.
    За да има оправия, изборите не бива да се правят с за партии а с за личности.
  • 12 123

    15 39 Отговор
    Генерали-президенти и леви политици не се ядат - само перефраза на нашите комунисти. В Европа от няколко века е намерено универсално лекарство за тях - БЮРА по ТРУДА за мързеливи тарикати , които непрекъснато лъжат и крадат "В ИМЕТО НА НАРОДА".

    Коментиран от #14

  • 13 Мафията

    83 8 Отговор
    Мафията не спи и е готова да унищожи всичко, което тя не контролира. Радев я изненада. Референдумът също. Просто ние трябва да продължим да я изненадваме, т.к. иначе бавно, но сигурно загиваме.
  • 14 Браво бе юнак

    40 4 Отговор

    До коментар #12 от "123":

    Толкова глупаво нещо отдавна не съм чел. А аз чета доста... Мирише на "кой не скача е червен", а нали всички видяха до къде я докарахме?
  • 15 С уважение

    18 45 Отговор
    В България президентът е безгласна буква . Остават му няколко дни като ръководител на държавата ,след туй парламентът може спокойно да го прати на ИМ ПИЙЧМЪНТ . КАТО КЛИНТЪН. Водещата фигура в България е министър председателят. И парламентът спокойно може да орезне бюджета на президента . Не трябваше да допуска елементарни гафове.
  • 16 Апропо

    91 8 Отговор
    Точно пък Ц.Ц. да коментира Президента си е направо нагло. Забрави ли как ходеше като сянка когато го осъдиха на две инстанций ? Ефективно . Или апартаментите ? Задавал ли си е въпроса той какво заслужава ? Забрави ли , че милостта беше за него ?
    Нека веднъж се пробва той мажоритарно . Не скрит зад гърба на Б.Б. .
  • 17 Mитака

    68 11 Отговор
    На нас ни трябва президентска република
  • 18 antimediator

    11 85 Отговор
    До БСП-рите, кумунягите,руските тролове и вся остальная сволочь:
    В коя нормална държава президента е военен и е участник на конгрес на комунистическата партия?!
    Така , че тепърва ще страдате!
  • 19 Дон Антонио

    11 60 Отговор

    До коментар #1 от "малко уточнение":

    Ако не е ББ да ви чисти л..ната ........ сега излиза че нямате нищо по-добро - нито за премиер нито за президент, а по цел ден го обиждате по форумите

    Коментиран от #32

  • 20 ГНИДА

    74 6 Отговор
    Цвъки пак се изцвъка !!!! Аре остави някой истински мъж да ви върши работата на вас некадърните политици ! Че от кадърността ви сме най-бедни в ЕС , турците ни се месят в изборите и ни охраняват от нато . Жалки се и сте сган избрана от м...стите !
  • 21 Басата

    39 1 Отговор
    Тъпа позиция! Много тъпа...
  • 22 гроб

    75 10 Отговор
    Кой е тоя Цветан Цветанов с нищо не запомнен в МВР освен със слугинажа му към мутрата.Като министър съдеше доктори обвиняваше съдии и прокурори ',акато стана обвиняем беше по нисък и от тревата за да не топли наровете.Сега пак надига глава но не знае докога.
  • 23 Мими

    16 84 Отговор
    Тоя Радев е най тъпия, прост и не в час президент до сега. Да го наврът в миша дупка, само гафофе прави. Даже като оплеска нещата не знае как да се отрави ,абе трагедия.....

    Коментиран от #26

  • 24 БЪЛГАРИН

    68 5 Отговор
    Ще му е трудно на Радев, много ще му е трудно.
    Но е на прав път и дано не го притискат по мутренски, защото с акъл не могат...
    Успех, господин президент!
    Вие действате противно на очакванията, като човек мислещ за страната си.
    Имаме нужда от политик родолюбец най-сетне.
  • 25 Ташунко

    16 4 Отговор
    Мими врътни му една б,.........А че да влезе в час.
  • 26 момо

    44 5 Отговор

    До коментар #23 от "Мими":

    Мими, ти проста ли си, правиш ли се или просто ти плашат? Кой ти е любимият президент досега ... Плевнелиев предполагам?
  • 27 Калин

    64 3 Отговор
    Народа е зад президента.това е първият президент на Бг. който ми дупада.до сега само мишлета пионки слагаха
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ИНДЖЕ

    41 2 Отговор
    МАЧКАЙ ГРОЗНИТЕ ГЕРБЕРИ ГЕНЕРАЛЕ! ДА ОТРЕЖЕМ ТОЗИ ТУМОР ГЕРБ ОТ БЪЛГАРИЯ
  • 30 Банкя

    13 3 Отговор
    Никаква милост!За никой!Този път...
  • 31 гостът

    28 0 Отговор
    Опитва се да спаси България,но мутрите от герб няма да го оставят.Солидни суми влизат в сметките им от чужди правителства.Глупавия народ избра пак предателите.
  • 32 Дон Пулу Куелю

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Дон Антонио":

    Ей ти колко си смешен, какъв платен трол си само.
  • 33 Гост

    8 0 Отговор
    За каква милост ревете, бе! 60% от народа е зад Радев. За милост ще се моли оня тъпанар Цв.Цв. ако посмее само грешна стъпка да направи.
  • 34 стоян георгиев

    2 4 Отговор
    къвто цветанов такъв и радев.две марионетки единия на бб другия на кур.нинова.наистина цветанов е в по-добра позиция щото поне неколкократно участва в победите на герб и то много активно,докато пилота още не осъзнава на къв пост са го сложили и защо.
  • 35 Жоро

    3 4 Отговор
    Радев спасителя, фатмака зевзек ,нищо не може да направи или да вземе решение сам, някой все трябва да му казва.Още малко и отива в да изпълнява синегурна длъжност .Ще го гледаме как ходи на тятър и на опера да се прави на арестократ ида избива комплекси с баятата простакеса
  • 36 Случаен

    2 1 Отговор
    Г-н Радев,Българския народ е с вас.Арестувайте мафията ,всички мафиоти който до сега управляваха държавата-вътре в затвора,нека вие да направите истинската промяна която чакаме ,от свалянето на ТОДОР ЖИВКОВ.Ние сме с вас не се страхувайте от мафията ,волята на народа е по силна от мафията.НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ НИЕ С МЕ С ВАС.Да стъпчим тираните.
  • 37 Терцел

    1 0 Отговор
    Генерален не те познавам но ме завладя. Работи и живей за изстрадалия български народ.