Last news in Fakti

27 Февруари, 2012 15:45 4 158 6

ПР-ите на Борисов да се поучат от кампанията на Путин

  • аня дайнова-
  • владимир путин
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бих препоръчала от все сърце премиерът Бойко Борисов да изисква от своите ПР-специалисти детайлен и задълбочен анализ, по същество, на кампанията на Владимир Путин. Удивително много полезни неща могат да бъдат извадени от там. Това заяви в ProИнтервю експертът „Публични комуникации“ Аня Дайнова.

Според нея общото между тези двама лидери е, че и двамата са министър-председатели, обичат бойните изкуства и кучета. „И с това, според мен се изчерпват приликите. Ако започна сега да описвам разликите, това може да прозвучи като агитация в полза на Путин“, шегува се тя.

Кандидат-президентската кампания на Владимир Путин категорично в категорията успешни. Добре планирана, добре разположена във времето, с правилно избрани акценти, коментира експертът.

Путин можеше да си позволи да не прибягва до традиционните изборни технологии, можеше просто да се възползва от властовия и медийния си ресурс, без да се замисля особено за подробностите и детайлите. Екипът му избра, обаче, да води кампания от типа „аз съм състезател като другите”. Просто в хода на кампанията се оказа, че за разлика от другите състезатели, той е подготвен най-добре, смята Дайнова.

Що се касае до появилата се днес информация, че руските и украинските служби са предотвратили готвен срещу Владимир Путин атентат, това вече едва ли може да промени съществено победното позициониране на кандидат-президента. Той води така убедително, че 3-4% нагоре или надолу, няма да променят съществено позиционирането на участниците в изборите.

Впрочем, от днес (6 дни преди изборите), в Русия е забранено оповестяването на социологически данни. Разликата в прогнозните резултати прави Путин недостижим за съперниците му, отбелязва експертът.

Според Аня Дайнова, неочаквано успешна кампания е осъществена от милиардера Прохоров. Без да има партия зад гърба си, той изпреварва лидера на парламентарно представената „Справедлива Русия” Сергей Миронов.

Опонентите на Путин, разбира се, имат претенции към обема и начина на отразяване на президентската надпревара, но истината е, че нито Зюганов, нито Жириновски успяха да излъчат идеи или послания, които да привлекат нови избиратели.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОМПАНИЯТА

    0 0 Отговор
    Мила г-жа ЧЕРВЕНАКОВА супер форум !
    Няма нищо общо между двамата лидери.Единият е РЕЗИДЕНТ на КГБ
    ВЪНШНО!,другият охранител на държавен глава!това не значи,че БОЙКО е глупав.Малко трудно ще ме разберете,но коментара е уместен!
  • 2 тапака

    1 0 Отговор
    БОЙКО не е глупав той е тъп като шотланска гайда и затова е симпатичен за простоватия народец що се отнася до босовете на руската мафия и техния главсек ПУТИНУ бойко отдавна го имитира с надежда да приложи руския модел на управление в БГ
  • 3 Борис Иванов

    0 0 Отговор
    Очевидно се налага извода, че Путин "впрегна" олигарсите да отделят част от печалбите си и за държавата, с цел развитие на икономиката и подобряване общото благосъстояние на руснаците като цяло. Факт е, че в момента руснаците живеят в пъти по-добре от времето на Елцин или от нас, разбира се/то от нас май няма някой да живее по зле/.
    От друга страна Борисов бе "впрегнат" от тези, които дадоха парите и инвестираха в него,като го направиха първо главен секретар на МВР, кмет и премиер в последствие. Така че сега хората си връщат инвестицията, като разчитат разбира се/като всеки инвеститор/ на добра печалба. Паралела между двамата е най-малкото несериозен, да не кажа смешен. За разлика от Борисов, след 20 години Пути ще го помнят не само историци и статистици...
  • 4 Сибир

    0 0 Отговор
    Разликата между Путин и борисов е като между черно и бяло.Те са противоположности ! Путин като президент се доказа като човек с визия за бъдещето,като умен и кадърен политик.За съжаление в последните три години беше изтикан от либералната клика около Медведев и Чубайс,но успя да се върне с гръм и трясък .
  • 5 Val

    0 0 Отговор
    Много ми е интересно разни красавици как все ги разбират тези работи, Благодаря за представеният задълбочен анализ на макро и микро политическо ниво. Довечера ще си легна спокойно след като има подобни капацитети
  • 6 СТАНИШЕВ

    0 0 Отговор
    да ви открехна...добре че в русия има нефт и газ ...та путин харчи малко за държавата ,малко за себе си ...а тук нямаме нито производство нито природни ресурси ...отделно политиците досега само за себе си крадеха .....добре че ББ се пъне за имидж може и малко да е позабогатял ама поне каже ли нещо го прави ....доколкото тези под него не го дънят....така че как да има място за сравнение ....Путин ако има как да се клонира вечно да е президент ...там е страшно...питайте Ходорковски..от милиардер сега чука камъни в гулаГ....