Last news in Fakti

16 Март, 2012 15:45 1 286 6

Кунева: Оставките са признание за безпомощност в управлението

  • меглена кунева-
  • трайчо трайков-
  • стефан константинов
Кунева: Оставките са признание за безпомощност в управлението - 1
Снимка:БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Трета поредна година правителството на ГЕРБ принуждава българските граждани да живеят в среда на медийни илюзии, а реална политика не се случва.

Обещанията на властта са нетрайни, усилията – фиктивни, резултатът – минимален.

Това се отнася както за видимото излизане от кризата и растежа на икономиката, така и за обещаната прозрачност, зачитането на човешките права и отказа от всякакви картелни и монополни зависимости.

Това е позицията на бившия еврокомисар Меглена Кунева и на сдружението „България на гражданите“ относно оставките на Трайчо Трайков и Стефан Константинов.

Очевидно оставките на двамата министри е признание от страна на самото правителство за неспособност да се справи с управлението.

Интересен факт е, че оставката в икономическото министерство странно съвпада с изтичането на срока за взимане на решение за АЕЦ „Белене“.

Когато министър Трайков допусна грешки, ние не сме спестявали критиките си към него. Но в този случай причината за освобождаването му трябва да търсим не в несръчно проваления бизнес форум, а в словосъчетания като Белене – Лукойл – енергиен монопол.

Съвсем скоро ще разберем има ли промяна на българската позиция за АЕЦ „Белене” и дали Трайков не си отиде, защото се опита да защити националния интерес.

Театърът на ГЕРБ в областта на здравеопазването ни струва реални човешки животи и крах на системата заради отказ от истински реформи.

Имаха ли досегашните министри ясно очертана политическа рамка за действие, ползваха ли се с политическа подкрепа, знаеха ли какво трябва да постигнат? Поредният министър този път беше „оставен“ на разклон, без обяснение и с куп ефирни техники. Константинов си отиде, защото „свали“ цените на лекарствата и се „изпокара“ с всички.

В същото време премиерът приятелски тръгва лично да сваля цените на храните заедно със земеделския министър.

Да открием разликите – личното благоволение на премиера, партийното членство, нещо трето?

По-лесно е да назовем приликите – Трайков и Константинов си отиват заради лобитата и кръговете oт интереси около управляващите. Този далечен за европейската политика фон има за цел да отклони общественото внимание от същинската причина за спешно обявените оставки на Трайков и Константинов.

Над българската политика днес тежи наложено мълчание. Държавната администрация отдавна не работи, а настоящите и бъдещи министри ще имат за приоритет да се обзаведат с партийно членство и мнима парламентарна подкрепа.

Каква беше логиката да се избират министри без партия зад гърба им и бяха ли изслушани преди да бъдат назначени?

Дали в оставащата година до изборите ще бъдат извършени така необходимите реформи? Очакваме отговорите, г-н премиер!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мадуран

    0 0 Отговор
    'айде и г-жа Пръмова се обади.
  • 2 ...

    0 0 Отговор
    ти г-жо Кунева най-добре се скрии в някоя миша дупка и не се показвай повече, защото И ти достатъчно добре си свърши работата по затриването на България и бълг. народ...
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Баба Костенурка и тя на всяка манджа - мерудия.Къде я питали , къде не - и тя взе много да се изказва.Ама виновни са журналистите , същите дето и от Митьо Пищова звезда направиха.
  • 4 тония

    0 0 Отговор
    Хахаха- Баба Яга пак на линия , търси да хапни , без да плати
  • 5 откъде накъде

    0 0 Отговор
    Ба .и простата !
  • 6 520 zender

    0 0 Отговор
    Много добри коментари-определено ми харесват.