Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Октомври, 2022 15:44 1 057 40

Посолството на Украйна: Путин потвърди статута на Руската федерация като страна-терорист

  • украйна-
  • посолство-
  • българия-
  • владимир путин-
  • терорист

Ако той иска да преговаря, не трябва да забравя: няма преговори с терористи

Посолството на Украйна:  Путин потвърди статута на Руската федерация като страна-терорист - 1
Снимка: Уикипедия
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

С масирани ракетни удари по много градове в Украйна (Киев, Запорожие, Днепър, Житомир, Хмелницки, Тернопол, Лвов, Кропивницки, Кременчук, Суми, Харков и други) сутринта на 10 октомври Владимир Путин потвърди статута на Руската федерация като страна-терорист. Русия за пореден път извърши терористичен акт, насочен към унищожаване на гражданската инфраструктура на Украйна. Сред целите: жилищни сгради, детски площадки, кръстовища, болници, университети на мирни украински градове. Например, сутринта на 10 октомври бяха извършени няколко серии ракетни удари по Киев. Около 9 часа сутринта ракета падна близо до паметника на Грушевски на улица „Володимирска“ в центъра на Киев. Ракетата прелетя в обичайното кръстовище близо до Дома на учителя - от забележителни обекти наблизо е само паметникът на Михайло Грушевски – историк и Глава на Украинска народна република (1917-1918 гг.). Вярно е, че в резултат на ударите има загинали и ранени.

По предварителни данни става дума за около 30 жертви. Ракетите са улучили склона в близост до пешеходния мост, както и детска площадка в центъра на града. Според Виталий Кличко, кметът на Киев, руски ракети са поразили и съоръжения в Шевченковския и Соломенския район на столицата. На 10 октомври в гр.Никопол (Днепропетровска област) бяха повредени над 30 многоетажни и частни къщи, стопански постройки, автомобили, газопроводи и електрически мрежи. Обезточени са къщите на повече от 2000 души. Руски снаряди са поразили още болница, лицей, поща, аптека, офис на застрахователна компания, библиотека, магазини, кафенета, фризьорски салон, паркинг.

В района на Кривой Рог руските "Урагани" удариха община Зеленодолск. Хората не са пострадали. Степента на разрушенията се изяснява. РФ се надява, че до началото на срещата на върха на Г-20 (15 ноември) с ракетни удари по гражданската инфраструктура на Украйна ще сплаши Украйна и Запада достатъчно, за да седнат на масата за преговори и да се съгласят с неговите условия. Путин вече не може да воюва с въоръжените сили, руската армия напълно деградира за 7 месеца война, така че кремълският диктатор взе курс на унищожаване на украинците на национална основа. Вместо „центрове за вземане на решения“, Руската федерация обстрелва инфраструктура и граждански обекти в цяла Украйна.

Подобна тактика няма да даде нищо, но води до факта, че Руската федерация може с основание да бъде призната за спонсор на тероризма. Атаките срещу жилищната инфраструктура не водят до постигане на целта. Само – до по-нататъшна изолация и в крайна сметка до поражение на Руската федерация. Русия отдавна е планирала тази атака срещу украинската обществена инфраструктура. Подобни прецеденти ще се повтарят все по-често и по време на студеното време ще донесат особено разрушителен ефект. Руският военнопромишлен комплекс работи в режим 24/7 за да създаде необходимия брой ракети за удари по украински градове. Путин иска да лиши украинците от всичко: топлина, електричество, водоснабдяване. Той прави живота на украинците непоносим, докато целият свят стои настрана. Страните на ЕС, в това число България, трябва да реагират подобаващо на атаките срещу граждански обекти на Украйна – да въведат още по-строг пакет от санкции срещу Руската федерация, както и да предоставят на Киев далекобойно оръжие и средства за ПВО.

Путин е терорист! Той няма нищо друго освен терора за цивилното население. Ако иска да преговаря, не трябва да забравя: няма преговори с терористи. Русия трябва да бъде обявена за терористична страна, а режимът на Путин - за спонсор на тероризма. Киев трябва да получи по-модерно оръжие, преди всичко противовъздушна и противоракетна отбрана, което ще позволи на Украйна да защити цивилното население и да нанася удари по руски военни обекти. С ракетни удари по украински градове Русия прибягва до методите на нацистка Германия, която през Втората световна война извършва безмилостни бомбардировки на европейски градове – Лондон, Ковънтри, Гданск и много други. Ракетната атака на територията в Киев, където са разположени дипломатическите институции на различни държави, е демонстрация на обречеността на Путин


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    24 8 Отговор
    Мечтата на крава.рите е , православните доби.тъци да се кюскат с глави , за да да зашеметени , когато ги поведат към клан.ицата !!! Такова нещо , би проработло в тази посока , ако н- ските служби заредят такъв камион !!! Нашите власти , искрено ще се пул.ят незнаещо ! Ама - обяснявай , че нямаш сес.тра !!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Минчо

    25 6 Отговор
    Смешници!
  • 4 КОНТРАТА

    43 8 Отговор
    Окраинските терористи убиха невинна жена журналист Дария Дугина.
    Окраинските терористи 9 години тероризират цивилното население на Донбас.
    Окраинските терористи обстрелваха бесарабски българи в Белгородска област.

    Коментиран от #15

  • 5 ДА ИЗМЭТЕМ харвардския ГАЛОSHHH

    36 7 Отговор
    Зеленият наркоман вече съжалява, че послуша господарите си да гръмне Кримския мост...
  • 6 Чакаме отговора

    6 23 Отговор
    на ,,отговора,, на Путлер. Де що има нещо рашистко - на леш...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 парасюк

    25 5 Отговор
    Крайно време е да се приключи тази окраина

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Вулварийн

    20 3 Отговор
    фоли ме бара за глупостите на укропосолството
  • 11 Марш

    21 4 Отговор
    Точно мрсните уkpoпочoвеци, които осем години избиват населението на Донбас (и продължават, със снаряди, ракети и противопехотни мини), които убиха Даря Дугина, които посегнаха на мост за 18 милиарда, които дори 14-а година прекъснаха питейната вода за Крим, за да предизвикат хуманитарна криза, които убиват цивилни служители в администрацията в освободените територии - да наричат РУСИЯ държава терорист е най-малкото нагло !!! Сега ще си получите заслуженото, много ви търпя Путин !!!
  • 12 Как ще стане?

    5 22 Отговор

    До коментар #8 от "парасюк":

    Като целят пешеходни пътеки, болници и детски градини? И са скъсали един кабел високо напрежение, който вече е сменен. Путлер е аут. Потъна окончателно.

    Коментиран от #18

  • 13 Потвърждавате

    1 1 Отговор
    Правилно е потвърдил!!!
  • 14 Реалист

    21 3 Отговор
    Ако ЕС иска да има мир, да вземе да свали Зеленски от власт. Вече не ви ли стана ясно какво се случва? Тоя човек е луд! Не стига че правят терористичен акт на моста, не стига че се радват, правят марки със снимките от взрива, пищат от радост като кифли пред нови чихлички, а сега наливат още масло в огъня. Ще изгори целия свят заради няколко наркомана! Лидерите богаташчета може и да спечелят от това, но ние, обикновените хора ще горим в ада на войната и ще умираме като псета. Не дължа нищо на Урсула или Шолц, че да се грижа за милионите им, давайки народа си в жертвоприношение! А вие?
  • 15 терористи У

    20 3 Отговор

    До коментар #4 от "КОНТРАТА":

    Взривиха и моста! Укротерора харесва да действа подло чрез взривяване!
  • 16 БПФ

    21 4 Отговор

    До коментар #7 от "Не виждам смисъл да залавят разни":

    Че те досега какво правиха? Не изтезаваха и убиваха ли пленени руски войници с вързани ръце? Много дълго ги търпяха руснаците !!! Добродушието на Путин си има граници обаче.
  • 17 ДА ИЗМЭТЕМ харвардския ГАЛОSHHH

    14 3 Отговор
    Сега Укрпошта да пусне марки с тези градове, докато още ги има...
  • 18 Вулварийн

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "Как ще стане?":

    оф това го слушаме всеки ден, дайте нещо ново. Само да не е, че мунициите на Русия почват да свършват, че това пък е от месеци :))))))))))))))))))))))))
  • 19 Така е

    3 12 Отговор
    От варвари не може да се очаква друго.Най-верният на Путин ,пазителят на православието заедно с полковника от КГБ руски патриарх, главорез Кадиров- сунитски ислямист, е заплашен православния свят.Дроновете на Путин, които рушат Украйна, са ирански, също сунитски ислям.Това е, който има акъл мисли.

    Коментиран от #20, #22

  • 20 Хари Потен

    12 2 Отговор

    До коментар #19 от "Така е":

    мислим, мислим, ама вие мислите, само когато от американското посолство ви активират, това е цялата беда

    Коментиран от #27

  • 21 Мим

    14 3 Отговор
    Обречена нее Русия и Путин,а Украйна и зеления гущер.Мир и преговори ще има,когато това животно го проумее и излезе с бял байрак от дупката си...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ДИНОЗАВЪР

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Пeнис Pодман":

    От буковлък ли си🤔ИЛИ от татърлъ

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ядеитн

    11 2 Отговор
    Колко пати сам викал - га са ритат атьовете, теглят магареата. Русията, Американците, Китайците че и Туркията са се атьове. Ша са поритат, ша са поритат, па ша са разберат.
    Ама кой осел им се е наврел измежду къчовете, се е ривал. Та и ние са врем дека не ни е местото...
  • 26 Тити

    4 11 Отговор
    Няма разлика между Рашистите и Ислямска държава действат по един и същ начин.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 горски

    6 2 Отговор
    "Русия прибягва до методите на нацистка Германия, която през Втората световна война извършва безмилостни бомбардировки на европейски градове – Лондон, Ковънтри, Гданск и много други."
    Опаа....А приятелчетата на Украйна във ВСВ,как разтъртиха градове без военно значение-Дрезден е сравнен със земята,без да има дори военен гарнизон там.За японските градове ,изобщо няма да говорим.Може да си спомним за София,която също не е никакав военен обект,обаче е бомбардирана за назидание от Чърчил.
    А сега на война,като на война.По време на война ,в човека остава само дивото.
  • 30 Правопис

    2 7 Отговор
    До всички, които пишат Окрайна. Научете се на правопис! Не е О, а е Украйна.

    Коментиран от #36

  • 31 Престанете да публикувате това!

    6 2 Отговор
    Престанете да публикувате статии на престъпници! Ставате съучастници в престъпления по този начин и ще ви бъде потърсена отговорност!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Назландисва се

    7 2 Отговор
    Ами щом укропците провеждат тероризъм и диверсии,логично е да им ударят центровете за вземане на решения. Путин цяло лято се назлъндисва и тия го удариха яко на тероризъм - та потоците,та АЕЦ-а,та цивилни в Донецк,та собствените си пленници,та Дугина...
  • 34 Медведев за руските удари в Украйна:

    5 2 Отговор
    Това е само началото
    Освен това Медведев заяви в интервю за журналистката Надана Фридрихсон, че Русия трябва да отговори на украинската атака срещу Кримския мост с директното унищожаване на терористите ...
  • 35 Да ама друг път

    4 2 Отговор
    Има само три държави,които използват държавен тероризъм и това са САЩ,Англия и Украйна,а драскача и статията няма да коментирам
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 един от многото

    5 1 Отговор
    Голям рев голямо нещо! Лошото е , че ще става още по лошо!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Украйна е фашистка държава

    3 0 Отговор
    Укрофашистите и американските политици са изметта на света! Не са нужни на човечеството.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.