Last news in Fakti

7 Април, 2023 09:03 4 757 60

„Да пукна, ако лъжа!“

  • герб-
  • избори-
  • пп-
  • дб-
  • кабинет-
  • радев-
  • президент-
  • пукна-
  • лъжа

София е ли е България, или не е

„Да пукна, ако лъжа!“ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Политици, избори, обещания – и всичко това в името на България. Само дето не чухме от тях: „Да пукна, ако лъжа!“ Иначе сме ги виждали да се кръстят, да целуват икони, клякат пред чужди посолства, да се навеждат, да слугуват, да се молят, да се хвалят – в кое посолство са били, да роптаят, да нервничат, да псуват, да се псуват – един друг, да хленчат, да ги арестуват, да ги оневиняват. И след всичко това те пак те искат като ненаситен хищник – дай ми гласът си народе, човеко, българино.

И като им дадеш гласа си, пак недоволни. Малко били, не стигали сами да управляват. Започват да чупят пръсти, да се гърчат като червеи, да не им стига кислородът като на риба на сухо. Ма сега ние, такова, трябва да се обединим, онакова, нали в името на страната, ма ще питаме нашите симпатизанти и т.н.

Това гледаме от политиците - самовлюбени властолюбци, които нямат морала да бъдат държавници.

Резултатите от вота на 2 април не бяха изненада, защото социологическите агенции предсказваха паритет между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ седмици преди това. Е, стигнахме до 2% разлика в полза на ГЕРБ-СДС, а мечтата на ПП-ДБ за над 121 депутати остана на 50% реализирана.

И сега първият кани втория да управляват заедно? „Да пукна, ако лъжа!“ Нали така.

И всичко това на фона на предстоящите местни избори есента. ГЕРБ-СДС кани ПП-ДБ да управляват заедно, а през есента първите две политически сили ще са в люта конкуренция за кметове и общински съветници. Как точно да направят правителство сега? Това би било самоунищожение, особено за едната от тях.

В София в три столични района ПП-ДБ биха ГЕРБ-СДС, водят с над 4% в Пловдив-град и имат преднина от под 1% в Русе (25,22% срещу 24,29%).

Какво ни показва това…

Борисов обяви, че Йорданка Фандъкова няма да се кандидатира пак за кмет в София. Това значи ли, че ГЕРБ-СДС отписват столицата… Тук трябва да споменем, че новата партия „Спаси София“ работи само и единствено с идея как ще се представи на вота за столицата.

Пловдив – раздорът

Кметът на града Здравко Димитров, който бе дългогодишен член на ГЕРБ, се противопостави на Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ му поиска оставката и да напусне поста, но Димитров хвърли оставка като член на ГЕРБ и остана кмет. Ефектът… ГЕРБ губи. В Русе ГЕРБ също „потъна“.

Та София е ли е България, или не е…

Партията на Борисов силно държи местната власт, а запазването на по-голямата част от тези позиции, защото към момента почти всички областни центрове са на ГЕРБ, означава много. Но какво означава това. Когато запазиш местната власт, запазваш кадрите си. А това са сигурни избиратели, защото хората имат семейства, а работата носи пари за още четири години напред. Местната власт значи и друго – аз управлявам, твоят бизнес върви добре. Ако дойде друг, не знам. При мен знаеш как е… „Да пукна, ако лъжа!“

И накрая няма как. За всичко, което се случва днес, виновен е той… „Да пукна, ако лъжа!“ Той не е кой, а е президентът Румен Радев. Виновен е за служебните кабинети, за войната в Украйна, за цената на горивата, за високите цени на храните, че „… гълъбът не отлетя“ (б.р. - някой очакваше такива заглавия в медиите, но не помня кой), за политическата криза, за моралната криза, за бедността на хората и т.н. „Да пукна, ако лъжа!“

И сега, „… да пукна, ако лъжа…“, се очаква, че май няма да разтяга връчването на мандатите, както го направи преди, защото „…обществото чака от политиците разум и редовно правителство, след като служебното се справи с толкова тежки задачи!“ Иначе - „… да пукна, ако лъжа…“, докато чака да разхвърля мандатите, държавният глава леко назначи посланици по свое усмотрение. За да не му са налага после да се обяснява пред новия Министерски съвет защо и как.

Но нека не забравяме, че не чухме от политиците: „Да пукна, ако лъжа!“ Че то, ако се окаже вярно, май ще останем без политици.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ПСР

    49 1 Отговор
    Така е-да пукна,ако лъжа.Може и да се прекръсти,или с благовеен поглед да погледне нагоре,към Началника.
    Никога не съм срещал,чувал и виждал,човек да лъже толкова много.Абсолютен шампион.

    Коментиран от #9

  • 3 Копейката

    37 21 Отговор
    Да пукна,ако върна субсидията.
  • 4 ТаУмВзе

    28 3 Отговор
    Видя се, че а купено редени иж изборчета! Директно се закрива цирка парламент и се гласува, кое посолство да врътка територията и шепата оцелели в Геноцида. Последна национална Катастрофа е.
  • 5 Харвардски комунист

    20 17 Отговор
    Вижте каква интересна информация излезе:
    Похарчените пари за политическа реклама във фейсбук от формациите в днешната коалиция ПП-ДБ:
    - „Да, България“ – 377 143 евро
    - „Продължаваме промяната“ – 324 878 евро
    - „Демократична България“ - 160 869 евро
    - ПП-ДБ - 75 175 евро
    - Ивайло Мирчев - 59 172 евро
    - "Демократична България" за Христо Иванов - 57 048 евро
    - Ивайло Мирчев за "Да, България" - 39 750 евро
    Общо 1 094 035 евро
    Това са изхарчени пари само за реклама във Фейсбук!
    ПП – ДБ имат 621 326 гласа.
    2,139,746 лева изхарчени само във Фейсбук за 621 326 гласа!
    Платената любов става все по-скъпа!
    Презрението на народа пък е безплатно и във все по-голямо изобилие!
    Другите големи политически рекламодатели във фейсбук за България са Европейският парламент - 318 938 евро и Европейската комисия - 98 741 евро, "Има такъв народ" - 125 471 евро и Слави Трифонов - 68 188 евро, ГЕРБ-СДС - 68 510 евро и др.

    Също така "Коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ измества всички формации по направени разходи, с инвестираните в медийна реклама 997 450 лева. Основният дял на тези средства е насочен към двете частни национални телевизии – bTV и Нова ТВ."
    Като се добавят парите за реклама във FB, излиза, че ПП-ДБ са похарчили над 3,137,196 милиона лева за реклама за 621 326 гласа!
    Над 5 лева за глас! Това са официалните разходи! 👏
    Българската политическа секта е доста заможна и ви е изключително благодарна за субсидиите.

    Коментиран от #20, #49

  • 6 Перо

    10 4 Отговор
    Антагонизма е само в кражбите, бранширането и регионалното разпределение! Иначе имат един началник от Метрополията, където са на зоб и двете партии!
  • 7 Перо

    7 11 Отговор
    Той и Сашо Дончев бил от посредниците на ПП за газа, като после е отчел спонсорство на ПП за изборите 500,000 лв.

    Коментиран от #57

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Айсамани

    12 1 Отговор
    Ееее,ама вие прекалихте!То,ако тези "политици" бяха го казали,нямаше да останйе жив "политик".Освен,че лъжат,ами и крадът кат за последно!
  • 11 реалист

    7 2 Отговор
    Да пукна ако лъжа няма но прекръстване че не лъже има!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 всцртгф

    25 4 Отговор
    Българите излязоха много прости същества. Срам ме е да го призная но излиза че сме едни от най простите на земята. Цели 12 г. ги лъга и краде един от най простите пожарникари на планетата а 27% отидоха и гласуваха пак за него и крадците от ГЕРБ!? За ПП и ДБ е същото, чисти шпиони на кравария дето първата им работа беше да откраднат от българите и да подарят на бандера фашистите към 1 милиард лева минимум. За тези некадърници гласуваха към 25 % прости българи. Излиза че към 50 % от българите са едни от най простите жители на планетата. Срам не срам трябва да си признаем че българите са много прости и за това и най бедни. Не четат и Библията та поне малко разум да им дойде и се мислят за много хитри а в същност прости та прости, ама се и радват. Трагедия.

    Коментиран от #21, #26, #30, #50

  • 15 Лисица в зайчарника

    12 2 Отговор
    София не е България, но на всеки четири години се събира цялата измет на България.
    Вече на всеки четири месеца.
  • 16 Леля Гошо

    21 1 Отговор
    Има един и з р о д който се кълне във внучетата си. Господ ще го накаже
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 умен

    15 6 Отговор

    До коментар #5 от "Харвардски комунист":

    Нещо да кажеш за предишните избори дето възраждане бяха на всеки билборд(от двете страни) от бургас до софия в двете посоки? Откъде четвъртата или пета партия има толкова пари?

    Коментиран от #39

  • 21 умен

    16 5 Отговор

    До коментар #14 от "всцртгф":

    Викаш друго си е да гласуваш за партия, която е против евртото, но си държат парите в евро. Против ковид ваксините са а половината им група е наваксана. Плюят америка а искат да запазят американските тецове. Уж мислят за българия а искат няколко десетки хиляди българи в оръжейните ни заводи да останат без работа за да могат американците да си продават оръжието в Украйна. Трябва да са истински гении техните избиратели!

    Коментиран от #24, #29

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ъъуд

    0 4 Отговор
    😂🥲😳 Да е ли е, или да не е?

    -Хамлет.
  • 24 Хайл

    6 12 Отговор

    До коментар #21 от "умен":

    Ти май си ваксиниран многократно щом блещиш такива глупости.не дай БОГ да натрапят еврото тогава да те видя каква песен ще запееш...жална ти майка и баба тогава-ще си лижеш нъдете за сол

    Коментиран от #25

  • 25 Доо

    12 5 Отговор

    До коментар #24 от "Хайл":

    Някъде виждал ли си да са “натрапили” еврото и да са зле?
    Хората искат да помогнат да спе мизерията, тоя иска да си седи в калта.

    Коментиран от #28, #31, #36, #47

  • 26 Хайл

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "всцртгф":

    Пост народ,овчи...отдавна съм го казал
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Хайл

    11 9 Отговор

    До коментар #25 от "Доо":

    За разлика от теб съм го ВИДЯЛ ЛИЧНО,НЕМЦИТЕ,ФРАНЦУЗИТЕ,ИТАЛИЯНЦИТЕ,ИСПАНЦИТЕ,ГЪРЦИТЕ И СЕГА ХЪРВАТИТЕ РЕВЪТ С ПЪЛНО ГЪРЛО,НИКОЙ НЕ ГИ Е ПИТАЛ ДАЛИ ИСКАТ ЕВРОТО-НАТРАПИХА ИМ ГО И НА ТЯХ.не ми обяснявай как живяха при техните валути и как с ЕВРОТО ЗАЩОТО ГО ВИЖДАМ С ОЧИТЕ СИ А НЕ КАКВО ТИ КАЖАТ ИЗМАМНИЦИТЕ,ЗАЩОТО СЪМ РЕДОВНО В ТЕЗИ ДЪРЖАВИ...ти си вярвай че ще ти е 1000 лв сегашна заплата с 1000 евро АКО го натрапят и хляба от 1лв няма да стане 1 евро ли?

    Коментиран от #40, #42

  • 29 еясавьз

    5 5 Отговор

    До коментар #21 от "умен":

    Ето за такива като теб писах че сме едни от най простите на земята от всички народи. Дали някои ще си държи парите в евро или долари или в юани или в рупий какво общо има с това дали да има лев или не? По добре е България да си има собствена валута която да управлява а кои в кавото иска да си държи парите. С ваксините е същото. Които иска да си удари и 100 а които иска да не си удря. Доказа се че и с ваксина и без всеки изкара заразата от кравария. Така че е по добре да не си ваксиниран с нещо което е съмнително да се нарече ваксина.Призива да не ни задължават за експерименти е верен, така че и тук опорките ви издишат.Всеки сам е длъжен да се развива и образова така че няма намерение да те уча да мислиш а не да цитираш глупостите на измамниците. Учи и се развивай ако искаш ако ли не бъди си прост колкото си искаш. Само не ми досаждай с простотията си.

    Коментиран от #35

  • 30 Българин

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "всцртгф":

    Близо 60% въобще не гласуват. Така че говориш за 50% от останалите с право на глас или около 25% от гласоподавателите. Но е факт, че у нас се гласува за лозунги и вождове или против някого, а не за политики и идеали. В първия случай виждаме как се дърлят някакви и се замерят с фекалии, във втория виждаме как се търсят консенсусни решения, за да се случат нещата. Защото са важни и проблемите в градовете и тези по селата, по региони. Държавата ни няма визия за тези неща. Всичко се прави на парче, нещо което едната партия прави после се отменя от следващата и така 30 години си гоним опашките, вместо да си зададем посока и да я спазваме.
  • 31 Евроатлантик

    4 5 Отговор

    До коментар #25 от "Доо":

    Аха, Гърция, Португалия, Италия въобще не са в дългове до ушите. Гърция беше пред фалит и я изнасилиха да си даде на безценица купища държавни активи на кредиторите.
    У нас вече мина Костовашката приватизация, тепърва ако задлъжнеем още, а Кирчо и Кокорчо ни вкараха в дефицит от близо 12 милиарда знаеш ли какво ни чака? Ще режат кокала, месата отдавна ни ги оглозгаха...

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 нолкмрд

    13 0 Отговор

    До коментар #31 от "Евроатлантик":

    За Кирчо и Кокорчо не знам ама простия пожарникар и крадците му от ГЕРБ за 12 г. дръпнаха към 30 милиарда лева заеми (дълг) на гърба на всички българи. Разбираш ли цифрата към 30 милиарда??? А същия този лъжец и крадец вика другите са виновни. Разбираш ли измамата? И ако първите вдигнаха доходите на хората то Банкянския измамник прахоса парите и окраде колкото можа. По доходи бяхме на път да бием Африка, а тоя го снимаха с чекмеджета с евро и злато. И се намериха 27 % дето им харесва да ги краде и лъже толупа прост.

    Коментиран от #60

  • 34 Селянията в София е огромна!

    3 3 Отговор
    Путин ще ги разреди!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 умен

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "Доо":

    Толкова е лошо еврото, че всички жители на страните с евро емигрират масово и отиват в страни без евро, а тези които са останали ровят по кофите за смет. Бягай си пий хапчетата а най-добре се наваксай като любимите ти политици!

    Коментиран от #46

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Павел пенев

    3 1 Отговор
    Ако изрекат тази клетва- всички ще изпускат, и тогава България ще тръгне напред.
  • 39 Павел пенев

    3 6 Отговор

    До коментар #20 от "умен":

    Много си умен, даже полуумен. Кога си пътувал по този маршрут и къде си видял тези рекламни билбордове за Възраждане?

    Коментиран от #44, #53

  • 40 Абе боклук, обясни ми

    10 1 Отговор

    До коментар #28 от "Хайл":

    сега като си редовно в тези държави (франция,испания,германия и т.н.) като те изкара от ЕС този измамник Копейкин как ще бъдеш редовно там като няма да можеш да си извадиш виза за там ? Ти в държавите които си изброил не си бил никога, защото това което си написал не е истина, а копейкина пропаганда, аз живея от 24 г. в една от тези държави и гарантирам, че мамиш ! Обясни на хората простата истина която Копейкин не може да обясни и няма да обясни : - КАК ЩЕ ЖИВЕЕТЕ В ИЗОЛАЦИЯ КОГАТО ИЗЛЕЗЕТЕ ОТ ЕС, КОЙ ЩЕ ВИ ОТПУСКА ПАРИ ЗА ДА ПОДДЪРЖАТЕ ИКОНОМИКАТА СИ ЖИВА И КАК ЩЕ ПЪТУВАТЕ С ВИЗА ДОРИ ДО РУМЪНИЯ ? Хайде чакам да обясниш тези важни неща !

    Коментиран от #45, #51

  • 41 дом

    5 0 Отговор
    Забравихте как крадецът от Банкя се закле пред църква, че няма дете от онази с къщата в Барселона май?!

    Само си представете, ако имаше господ какво щеше да се случи на внучетата му и на детето му.

    Гласувайте си за това сатанинско изчадие и се надявайте на по-добро масто в ада.

    Коментиран от #58

  • 42 Анонимен

    6 2 Отговор

    До коментар #28 от "Хайл":

    Ха ха ха значи ти си пълен малоумник щом като си бил в "рая" си избрал да се върнеш в "АДА", но няма нищо за чудене, симпатизантите на Копейкин до един са такива като теб МАЛОUMNI маскарят рая и боготворят АДА ха ха ха "какво стадо Минке, какво стадо" ?
  • 43 Студопор

    2 1 Отговор
    Не само който лъже, а всичките! Още утре!!
  • 44 умен

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Павел пенев":

    чукча писател не читател. Ясно съм написал НА ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ. Септември месец. От Бургас до София всички или почти всички билбордове бяха на възраждане!
  • 45 Елементрно е

    4 2 Отговор

    До коментар #40 от "Абе боклук, обясни ми":

    Първо погледни ника му. Второ- при почистване на мазето в село, е намерил една торба с марки на ФРГ, който тате е натрупал по живково време /предполагам е бил партайгеносе/. Тате е гушнал чемшира и горкото хайлче е бил в неведение за тези дойчемарки. Вече няма как да ги обмени за евро. Ето за това плачка.
  • 46 умен

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "умен":

    и да допълня. Всчики в еврозоната не могат да си позволят нови коли, чакат внос от БГ. В Гърция толкова е зле, че спряха да играят сиртаки и да стоят по кафенетата. Инфлацията в еврозоната е по-голяма от тази в Унгария. Тези които не са емигрирали изън еврозоната и не са намерили нищо по кофите са умрели от студ заради липса на евтин газ.
  • 47 Студопор

    2 5 Отговор

    До коментар #25 от "Доо":

    Естония бая дръпнаха назад. Латвийците също. След приемането на валутата, пазарите им рязко се свиха. Това разбира се няма да го видиш по евроатлантическите новини, пък едва ли познаваш естонци и латвийци, та да разбереш от първа ръка какво се случва там. Отделно - гърците бая го забатачиха, та докато крещяха, че не искат емигранти вече и искат Гърция да е на гърците, самите те станаха емигранти и се пръснаха по света. Предимно Англия и Германия (като българите). Познавам гърци и самите те ми казват, че от ден на ден става все по-зле там. До колкото помня, те са с евро и то не от вчера, така че имаха достатъчно време да се отърсят от финансовия шок, който приемането на една нова валута винаги носи. Уви това не е случая...
    Та да - виждал съм места, които са приели еврото и са зле. Това че ти не си виждал означава две неща - или не си мръднал на сантиметър от България, или просто отказваш да приемеш истината и за теб това е пропаганда. Едно напомняне обаче - предполагам, че не си виждал един трилион евро. Това не значи, че не съществуват. Няма как да изключим като несъществуващо нещо, което не сме виждали просто, защото не сме го виждали. Дори в математиката, която иначе е точна наука, съществува понятието "аксиома". На кратко - аксиомата е приемане на нещо за истина, дори и то да не е логически доказано.

    Коментиран от #54

  • 48 Експерт

    5 0 Отговор
    Как се поправя сбъркан протокол на СИК!? Като отново се преброят бюлетините и квитанциите от машината!? Да бе! Поправя се с химикалка направо в РИК! И, резултатите - на око! Толкова за честността на изборите! Победител винаги ще бъде този, кйто плаща повече!
  • 49 Експерт

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Харвардски комунист":

    Много си информиран, ама, някак си подминаваш Герб и ДПС, пък и БСП! Точно те имат най-много крадени пари, които никой не знае колко са и за какво точно се харчат! Билбордовете са последна грижа! Така, че айде бегай и ти!
  • 50 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "всцртгф":

    ЛОЩОТО Е ЧЕ ЦЯЛА ЕВРОПА СА СЪЩИТЕ ПР0СТАЦИ ДА ИЗБЕРАТ АКУШЕРКА ДА ГИ КР@ДЕ И ЛЪЖЕ
  • 51 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "Абе боклук, обясни ми":

    АБЕ "Б0КЛУК " КОГАТО БЪЛГАРИЯ НЕ БЕШЕ В ЕС КАК СЕ ХОДЕШЕ В ГЕРМАНИЯ БЕ????ВАДИШ СИ ВИЗА И СИ В ГЕРМАНИЯ . АМА ТОГАВА ЗА ТАКИВА СЪЪРВУЛИ КАТО ТЕБ НЕ МОЖЕХА ДА ХОДЯТ В ГЕРМАНИЯ АЛОО ТУРЦИТЕ КАК ХОДЯТ В ГЕРМАНИЯ БЕ???АМА ТУРЦИЯ НЕ МОЖЕ ДА Я КОМАНДВА ЕДНА АКУШЕРКА И ДА ПЛАЩА ПО МИЛЯРД НА ГОДИНА КАТО БЪЛГАРИЯ
  • 52 Тома

    0 0 Отговор
    Само тиквата понеже е набожен лъже краде и се кълне.Другите само лъжат и крадат защото не са набожни
  • 53 Ти изобщо

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Павел пенев":

    Пътувал ли си някъде , че казваш че нямало билбордове с Лика на Варненския Мангасариян.
    В цялата държава го има , не само на магистралата.
    Хаха
  • 54 Ами да

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "Студопор":

    Махнем тогава валутния борд бе Гипсокартон такъв .
    И за една седмица ще заприличаме на Турция .
    Излез накъде освен в Турция и то по точно до Одрин ,да видим къде ги искат наште пари да видим къде ще обмениш българския лев. хаха
    Аман от умници .
  • 55 Копейката

    3 0 Отговор
    Ако лъжа да пукна дано.
    Ще върна субсидиите.
    Хаха
    Вярвайте ми балъци .
  • 56 Селянин

    1 0 Отговор
    Не разбрах кои е виновен Които управлява ли или този които не гласува Пак няма да има виновни
  • 57 Посредник

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Перо":

    Пак много малко е дал / за толкова пари толкова гласа/
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.