Last news in Fakti

13 Октомври, 2023 13:30 1 567 9

Политическият коментатор Дмитрий Дризе: Светът отново се промени

  • политическият коментатор -
  • комерсант fm-
  • дмитрий дризе-
  • володимир зеленски-
  • лидер-
  • европа-
  • сащ-
  • близкия изток-
  • вашингтон

Владимир Зеленски неочаквано посети централата на НАТО в Брюксел. Президентът на Украйна, между другото, отново се изказа в подкрепа на Израел. Генералният секретар Йенс Столтенберг от своя страна обяви, че Киев рано или късно ще се присъедини към алианса. На страната са обещани и допълнителни пакети от финансова и военна помощ.

Политическият коментатор Дмитрий Дризе: Светът отново се промени - 1
Снимка: Коммерсантъ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Владимир Зеленски неочаквано посети централата на НАТО в Брюксел. Президентът на Украйна, между другото, отново се изказа в подкрепа на Израел. Генералният секретар Йенс Столтенберг от своя страна обяви, че Киев рано или късно ще се присъедини към алианса. На страната са обещани и допълнителни пакети от финансова и военна помощ. Москва заяви, че Европа е уморена от сегашния украински лидер. Политическият коментатор на "Комерсант FM" Дмитрий Дризе смята, че основната цел на Запада е да запази единството между своите съюзници.

Владимир Зеленски направи поредно европейско турне. Първо той посети Румъния, където обяви нов временен зърнен коридор през румънска и молдовска територия на юг от европейския континент. Тогава украинският президент неочаквано пристигна в централата на НАТО в Брюксел. И там за първи път лично участва във формата "Рамщайн" по отношение на по-нататъшната военна подкрепа за страната.

Владимир Александрович също направи отделно изявление в подкрепа на Израел. По-специално той посъветва западните лидери да отидат в еврейската държава за обща подкрепа, подобно на Украйна. Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг от своя страна заяви, че Украйна ще се присъедини към блока и всички негови участници са съгласни с това. Кога обаче ще стане това не е съвсем ясно.

Целта на всички тези събития е ясна: западният свят демонстрира, че при никакви обстоятелства няма да изостави европейския си съюзник, въпреки факта, че буквално цялото внимание на световната общност сега е насочено към Израел. Има пасажи, които казват, че Зеленски им е писнал, той вече не е същият, губи популярност и не оправдава надеждите си. Време е да заложите на някой друг. И ето го отговора.

Въпреки че, разбира се, сега Близкият изток е по-важен. Тук, както се казва, не можете да спорите. По въпроса за военната помощ: отбелязва се, че украинската офанзива ще продължи през зимата, обявени са нови доставки на оръжие и финансови пакети. Интересното е, че Белгия превежда на Киев 1,7 милиарда евро - това са данъци, взети от печалбите от поставянето на замразени руски активи.

С други думи, ние не изоставяме своите. Западът демонстрира голяма коалиция от сили за добро. В същото време Зеленски дава да се разбере, че докато продължават военните действия, той няма право да напусне страната, тоест той остава президент.

Сега всички очи са насочени към Вашингтон. Ще има ли общ консенсус за подкрепа както на Украйна, така и на Израел, както и на всички останали, които имат нужда от това? Ако да, то това ще промени сериозно по-нататъшния баланс на силите.

В същото време да кажеш „не“ е много трудно. Светът отново се промени и то за по-малко от седмица. Има все повече и повече заплахи, така че не е моментът да мислите за любимия човек - планетата трябва да бъде спасена. Ами Русия? Тя говори за пълния провал на американската политика. Предстои обаче срещата на върха на ОНД в Бишкек, а след това и голямото китайско посещение на руския президент Владимир Путин. Така че чакаме алтернативни предложения как да спасим света на базата на справедливост и равенство.

Източник : Телеграм канал "Комерсант FM"

Превод и редакция : Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 той зелиски може

    5 0 Отговор
    да прати в изрел азовци да избият палестинците . така ще се радват всички на които им пречат . както гледам утре бенямид ще влезе в газа . ще се види . никой не иска от изрел преговори .
  • 2 любител

    13 2 Отговор
    до кога европа ще помага на тоя надрусан комик а европейците ще мизерстват докато той и помагачите му трупат милиони и купуват и бело имения за сметка на собствения му народ който той използва като пушечно месо за да защити краварските интереси на които им писна и го зарязаха.
  • 3 визионер

    5 2 Отговор
    Рано или късно ще си върнем социализма , а тази п@плач няма да си намери място .
  • 4 Господарите

    2 1 Отговор
    Превземат съдбите на хората .
    Грабеж , елиминация на средната класа , робство .
  • 5 германеца

    1 2 Отговор
    Володимир е първото име на Президент Зеленски . Моля, уважавайте самоличността на истинските и велики личности .
  • 6 Мухаа,хаа!

    3 0 Отговор
    Виж му акта за раждане на този Володимир. На чист руски- Владимир.Окрпоите точно като макето.Кълчат езика,добавят си измислени букви.Колкото по дребен,по се пъчи и дуе бузи.
  • 7 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Не знам до колко светът се е променил. Но светът все така е населен от алчния и безскрупулен човек !! И всеки ще твърди, че не е такъв, докато над гърба му свисти "тоягата". Само да му покажат"моркова"и "разцъфтява" неговата същност. Ако не бе така, огледайте се само на нашата територия. От социална държава за обикновения човек / със всичките и недостатъци/ народа стигна до просешката тояга. Къде е почти една трета от работоспособното население? Къде са медиците, инженерите?
    Около 3 000 човека, които са на държавната ясла, са добре. Още толкова с непосилен труд доказват, че са "капиталисти" и до тук. Какви са тези цифри за икономически напредък, за просперитет някакъв в "срутената къща"!?
    Много се промени светът ! Никой не помисля дори за мир, за спокоен съзидателен труд!! Трябва да се водят непрекъснати войни. Човешките жертви никой не ги взема под внимание. Невероятни пари се разходват, но никой не казва, отделни личности, колко печелят от тези касапници за човеци ....Преди са се замеряли със стрели и камъни – сега с ракети. А утре в тези ракети ще сложат атомно оръжие, което ще изпепели планетата. Написаното в Библията явно трябва да се сбъдне и всичко живо да се гърчи в неизлечими болести.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.