Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 23:01 11 847 81

Преформатират "Възраждане": Кой го прави и защо

  • възраждане-
  • костадин костадинов-
  • депутати-
  • герб-
  • дпс-
  • партия-
  • парламент-
  • елена гунчева-
  • русия-
  • костя копейкин

Какво става с "Възраждане"? И каква ще е съдбата на Костадинов?

Преформатират "Възраждане": Кой го прави и защо - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Веселин Стойнев:

"Възраждане" светкавично посече четирима общински съветници в София и трима депутати. Изгонването на членове на партийния елит от партийното ръководство е често срещано в българския политически живот и още от началото на 1990-те е обозначавано с думата „отлюспване“. А това не е първото отлюспване по върховете на „Възраждане“ – преди две години например бе прогонена Елена Гунчева.

Отлюспванията във „Възраждане“ обаче не се базират на сериозни разнобои в партийната политика или на борба за власт в партията, както бе във формациите от целия политически спектър в изминалите три десетилетия. Гунчева надминаваше и лидера си Костадин Костадинов по путинофилия с призива си Русия да порази с високоточни ракети сградата на българското правителство, ако то реши да прати оръжие на Украйна. Тогава тя обясни отлюспването си с думите: „Лидерът иска верни, а не умни и мислещи“. А сега отстраненият от парламентарната група Николай Дренчев, организационен секретар на партията, написа в профила си във Фейсбук: „Ако Костадинов управляваше България, аз вече щях да съм в Белене! Ама... няма да управлява!“.

Авторитарни чистки без сериозни основания

Поводът за чистката беше включването на четирима от седемте съветници на „Възраждане“ в мнозинството, с което при осмия опит за председател на Столичния общински съвет бе избран Цветомир Петров от „Продължаваме промяната“. Лидерът на „възрожденците“ в СОС тутакси заклейми колегите си като купени и ги обяви за изключени от партията, въпреки че решение за това трябва да вземат партийните органи. Тримата депутати пък бяха изключени от парламентарната група, защото тъкмо те били номинирали непокорните общински съветници. А всъщност „Възраждане“ на много места в страната, включително и в големи общини като Варна, подкрепя кандидати на опонентите си, включително на ПП-ДБ.

Очевидно „възродителният процес“ при „Възраждане“ е плод на пълен авторитаризъм, при който не се допуска никакво шаване без санкцията на лидера. Разбира се, може да се допусне още, че „Възраждане“ е навлязла във фаза на преформатиране отвън и бързите ампутации на Костадинов са отчаян опит за ограничаване на щетите. Ако предположим силни външни и вътрешни връзки и зависимости на „Възраждане“, не е трудно да видим и проекциите на това преформатиране.

Руска траектория на преформатирането

Руската траектория на преформатирането може да говори за поредната замяна на партията-фронтмен – навремето „Атака“ бе оттеглена преди сама напълно да се изтощи, за да расте по-уверено новият кремълски еничарин „Възраждане“. В крайна сметка електоралното тесто за омесване е едно и също и не бива да се разпилява на отделни парчета, а и ресурсите на готвача не са безгранични. Ако например е дошъл ред на някакъв нов проект тип „3 март“, редно е инвестициите и потребителите му да се концентрират в него. Особено ако мастър шефът е преценил, че може да натрупа по-голямо парче тесто, което да е по-умерено и не толкова кисело, но замесено с все същото здравословно русофилско брашно.

Траекторията ГЕРБ и ДПС

Вътрешната траектория на преформатирането свързва „Възраждане“ с ГЕРБ и с ДПС. „Атака“ и ДПС бяха скачени съдове и взаимно помпаха гумите си. Тази роля отново е на дневен ред, когато Делян Пеевски трябва да се доказва като първи евроатлантик, а това означава и да влезе в директен сблъсък с „мишоците продажници“, както сам ги нарича. ГЕРБ, видно от парламентарни гласувания, има по-установени връзки с „Възраждане“. И без да е необходимо да се търсят обяснения за „контролирано кречетало“, партията на Костадинов винаги е имала потенциала да бъде стратегически резерв на Бойко Борисов, особено след неговия по-решителен евроатлантически завой и загърбване на Путин. Самият електорат на ГЕРБ е по-скоро центристки и не си пада много по крайности, пък били те и евроатлантически, а през ноември начело на САЩ не е ясно дали няма да се върне путинистът Тръмп.

Затова на Борисов ще му трябват и проруски стратегически партньори като Костадинов и президента Радев. Но все пак един потенциален съюзник, дори да не е собствено контролирано прокси, е добре да бъде държан под контрол, за да не си повярва, че може да е алтернативата, вместо спомагателното колело. Въпросът е дали това колело да не бъде поспихнато преди евровота, когато то може да надуе още малко атмосфери, като например се акушира разцепление в неговите групи в СОС и парламента. Или пък да се ползват бързо ликвидно някои от спиците му – за нови сглобки съвсем скоро, в този общински съвет и това Народно събрание.

Съдбата на лидера

При всяко неавтономно преформатиране пред партийния лидер има три пътя: смирено да продаде каквото може от акциите си преди те напълно да се обезценят; да изпадне в истерично борбено състояние; да прикрива първото с второто. Костадинов започна отчаяна борба срещу самолет с върнати ни от Австрия „афганистански бежанци“. Дано не изпадне до отчаянието на Волен Сидеров, който в залеза си се спречкваше с хора по улиците и нахлуваше в полицейски управления.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хм Хм

    108 129 Отговор
    Не виждам причина някой с мозък да има доверие във Възраждане.

    Коментиран от #6

  • 3 Ха Ха

    65 102 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Че те всичките там са предатели, получават заповеди от пасолството.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българин

    68 83 Отговор
    "Руската траектория на преформатирането може да говори за поредната замяна на партията-фронтмен – навремето „Атака“ бе оттеглена преди сама напълно да се изтощи, за да расте по-уверено новият кремълски еничарин „Възраждане“. В крайна сметка електоралното тесто за омесване е едно и също и не бива да се разпилява на отделни парчета, а и ресурсите на готвача не са безгранични. Ако например е дошъл ред на някакъв нов проект тип „3 март“, редно е инвестициите и потребителите му да се концентрират в него. Особено ако мастър шефът е преценил, че може да натрупа по-голямо парче тесто, което да е по-умерено и не толкова кисело, но замесено с все същото здравословно русофилско брашно."

    Браво на автора за отличния анализ.

    Коментиран от #57

  • 6 Лелеее

    114 34 Отговор

    До коментар #2 от "Хм Хм":

    Дойче зеле коментира Възраждане!?. Ко стаа ве батка?
  • 7 Така требе

    108 13 Отговор
    Вън предателите... Да живее БЪЛГАРИЯ!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ........

    100 58 Отговор
    Мирише на интригите на ПеПето.Далеч от тях да стоят и няма да се цепят.Още от Варна е тръгнало.
    Как е възможно да наричате в статията "кремълски еничари" хора,които само за България говорят и искат да защитават българските интереси?Обаче какво ли се чудя...вие същите сте просто едни фурнаджийски лопати,които искате да махате 3-ти март като празник и Деня на будителите.На мястото на Деня на Будителите може да си направите Ден на НПО-тата и да си построите един паметник на Иван Фурнаджиев,който срещу пяри е бил свидетел срещу Левски.

    Коментиран от #10, #80

  • 10 Българин

    64 90 Отговор

    До коментар #9 от "........":

    "Как е възможно да наричате в статията "кремълски еничари" хора,

    Ми как да ги наричат, кто са ТОЧНО такива?

    Пасва на произхода им "еничар" (човек взет от собственото му потекло и възпитан и обучен да го мачка) и това, че са руски. Дори Копейката не го оспорва.
  • 11 Хохо Бохо

    75 92 Отговор
    Няма го вече Възраждане.
    Путин фалира. Няма вече копейки за Възраждане...
    И ЗАТОВА ВЕЧЕ ГО НЯМА И ВЪЗРАЖДАНЕ

    Коментиран от #12

  • 12 Прогноза

    66 71 Отговор

    До коментар #11 от "Хохо Бохо":

    Скоро руските му господари ще си потърсят паричките обратно от Костя.
  • 13 оня с коня

    54 56 Отговор
    Да не го мислим Костадинов- беше "Копейкин",беше и "Рубльов",ОТДАВНА Е "Евров"....също като Волен.

    Коментиран от #15, #69

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Българин

    49 62 Отговор

    До коментар #13 от "оня с коня":

    Волен е банкрутирал.

    Едно нещо, което руските слуги ТАКА И НЕ НАУЧИХА е, че "летят високо"само докато са нужни на господарите им, а след това им идва и на тях реда да бъдат ограбени от същите, и понеже са съучастници в престъпленията на господарите им, могат да отидат да се оплачат само на ... КГБейския поп, който всъщност води наказателната операция срещу тях.

    Коментиран от #38

  • 16 Да бе

    24 52 Отговор
    Е, костя леко прекали в договорката с герб/дпс и така. Гласуваш за възраждане и получаваш герб/дпс. Гласуваш за пп/дб и пак съшото - герб/дпс. Гласуваш за итн - отново резултатът пак е към герб/дпс. Факт!

    Коментиран от #17, #76, #81

  • 17 Българин

    32 40 Отговор

    До коментар #16 от "Да бе":

    Това е защото всички са проруски партии, тъй че само го играят "алтеративата".

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Българин

    34 11 Отговор

    До коментар #18 от "Да бе":

    Да бе, "от Украйна пиша". Аз съм Зеленски, не личи ли?
  • 20 Владимир

    16 48 Отговор
    Сорос е купил 2/3 от Възраждане!
  • 21 Бай Ганьо

    73 39 Отговор
    Щом Дойче Зеле коментират, значи Възраждане са на прав път.
  • 22 Я,виж,сиганин

    29 32 Отговор
    с айфон.
  • 23 Зелеееее

    29 8 Отговор
    АзГ са най голямянярарния в Германистан. Нещо да кажете
  • 24 Зелеееее

    11 13 Отговор
    АзГ са най голямянярарния в Германистан. Нещо да кажете?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 умен и образован

    43 48 Отговор
    копейкин и копейките са ясни пътници към политическото небитие и позор
    това чака и гумен гадев и неговите копринки

    Коментиран от #27

  • 27 голям цирк

    49 12 Отговор

    До коментар #26 от "умен и образован":

    Защо , а Бойко и Киро какво ги чака , може би Карибскките острови ....до кога ала бала ?
  • 28 Артилерист

    50 17 Отговор
    Този Стойнев вече е доказано поръчков. Основните сътресения във Възраждане, както и другите партии, които са се опитали да бъдат опозиция на представителите на посолствоТО, тоест на колониалните ни господари, са подложени на общ и персонален тормоз, преследване и ухажване. И някои от хората поддават, защото засега пропагандата подавя в зародиш всяка друга алтернатива, освен с глутницата и американците начело. Вижте на какво е заприличала БСП? Тя е карикатура на опозиция и затова атлантиците с нея не само не се заяждат, ами даже я и ухажват. Дори председателката Нинова беше поканена и беше вице на правителството на просто Киро. Това не е ли достатъчно явен знак за тайно разбирателство. Депутатите на БСП си кютат в парламента, правят се, че ругаят сглобката, ядат си кифтетата, взимат си големите заплати и уж не се радват, че България затъва по всички показатели. Ама и защо да го правят като Председателката им дава пример за ортаклък с Подмяната, че даже май е подписвала и списъците с оръжия за нацистите в Украйна. И на прицел остава само Възраждане, защото сценаристите показаха, че за друго не стават, освен да пишат сценарии за пошли джумбуши...

    Коментиран от #42, #56, #65

  • 29 Хахо

    15 21 Отговор
    Пълни глупости !! Статия за тълпата ,промиване на мозъци Уж става въпрос за възраждане а се оказва че скрития замисъл на автора е както винаги удар и оплюване на герб и борисов и новородения и неочакван за русофилите враг Пеевски!! Гръмко заглавие уж за копейкин А с цел удар по сглобката
    Четивото е насочено най вече за политиците и избирателите на ПП ДБ за всяване на недоверие в сглобката Като партньорите им борисов и пеевски ги свързват с Възраждане по някакъв много завъртяни начин. Което си е абсолютна тъпотия Въобще напоследък стана мното трудно на дезинформаторите на кремъл у нас да всяват разнобой в сглобката със статии в медиите Въпреки че тези опити продължават всеки божи ден.вече 9 месеца Сглобката е неочаквано стабилна!! Очакваше се да се провалят след изборите Или да паднат след протестите на енергетици миньори земеделци Или след конспирациите на радев и службите му Какво ли не се пробва ...Без резултат ! Сглобката вместо да отслабва тя се заздравява че и успехи постига у нас и в чужбина. Противниците им в парламента президента ,социолози политолози и кремълските драскачи са в отчаяние

    Коментиран от #74

  • 30 Бат Веско от Варна

    31 22 Отговор
    Винаги съм знаел че Костя е тъпо парче .
    Затова му плясках , шамарите
  • 31 И затова трябват

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Да почнат със Софийския Боклук.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Силвестърчо

    23 4 Отговор

    До коментар #32 от "Цончо плюнката 💦☔":

    Ходи тате че искам по голям апартамент
  • 34 Ашколсун

    24 15 Отговор
    От тази статия наднича перото на инджев под друго име А иначе дойче веле пак намериха начин да очернят борисов и пеевски в пасквил този път за копейкин Предния път беше за радев Слава путин слава русии товарищи от Deutsche wele пардон Rusische wele.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Другари

    14 5 Отговор

    До коментар #28 от "Артилерист":

    Да уточниме: Посолството е на Руската Федерация! Амбасадата е на САЩ! Легацията е на Вликобритания!
  • 43 ХайлХимарс

    15 21 Отговор
    Да ви се представя аз съм Костя и руски фес желая ще го нося с гордо наведено чело
    ... Да спасим българската рубла.
  • 44 гост

    29 14 Отговор
    този който е писал статията със сигорност е на евроатлантическата хранилка... а ти робе събирай капачки
  • 45 Виктор

    15 8 Отговор
    Факти друг път Възраждане във Варна подкрепят независим ,а не ПП ДБ и всички други глупости който сте написали Русия и Атака Волен Сидеров от ДС подписал гаранция за освобождението на Меди Доганов от затвора през 1989 , Волен Сидеров е един от издателите на вестник демокрация тоест финансиран от ЦРУ още 1990 година тази демонстрация уж доведе до състоянието в което сме така че не лъжете хората, президентът СОРОСОИД Румен Радев вече имаше два проекта ПП ДБ след това от записа се разбира, че е фалшифицирал изборите в полза на ПП ДБ и другия проект на Радев беше Стефан янки така че стига са лъгали хората

    Коментиран от #55

  • 46 Перо

    18 6 Отговор
    Това е много правилна постъпка, отговорност да понесат и тези заради които въпросните предатели и интересчии от Възраждане да са в СОС! Браво на Костадинов!
  • 47 Абдул от Кабул

    27 4 Отговор
    Какво лошо има в това да отстраниш някого, който е вреден за теб и действа против теб, против твоите принципи и убеждения? Ако ще удряш рамо на погромаджиите, а аз съм против погромаджиите, естествено, че ще ти покажа вратата. Първо по културния начин, после и по грубия такъв.
    Туморът трябва да се реже и то навреме, не се оставя да расте и да старее, защото после жална ни майка.
    Пропагандната анонимна статия на DW и този път не успя.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Абдул от Кабул

    5 3 Отговор
    Утре някой погромаджия ще се обърне срещу своите.
    Който смята и лансира тезата, че партията на погромаджиите няма незабавно да го отстрани, поради несъответствие с идеологията на въпросната секта, е абсолютен политически лаик и не знае на коя планета се намира.
  • 50 До Факти

    14 8 Отговор
    Не познавате Възраждане и списвате глупости.
  • 51 ДОН ЦЕЦИ

    11 4 Отговор
    Довечера мешерето ще реши.
  • 52 Щ+Щ

    9 5 Отговор
    Пасквилите са безкрайно дълги и глупави. Дано се върже някой шаран.
  • 53 Инженеринг

    12 4 Отговор
    Събират активисти и електорат за партията на Радев Само ,че как се съчетават патреотареци , либерасти ,жендури и напъденяци от БСП ,ПП , АБВ, Левицата, Възраждане...= тюрлюгювеч и сбироток.

    Коментиран от #66

  • 54 Инженеринг

    8 5 Отговор
    Събират активисти и електорат за партията на Радев Само ,че как се съчетават патреотареци , либерасти ,жендури и напъденяци от БСП ,ПП , АБВ, Левицата, Възраждане...= тюрлюгювеч и сбироток.
  • 55 Браво !

    6 4 Отговор

    До коментар #45 от "Виктор":

    Много точно казано!
    Браво!
  • 56 Газовик

    11 6 Отговор

    До коментар #28 от "Артилерист":

    Изстрел право в 10ката!
    Отличен коментар!
  • 57 Анализът е перфектен....

    6 18 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    ....но има една манипулация.
    Възраждане не е прокремълска партия, тя е поредният фашингтонски проект на мястото на Атака, удобна за сглобката "опозиция ".
    Иначе , както казах , анализът е перфектен.
  • 58 Путин

    13 7 Отговор
    Не закачайте моя човек Костадин разбирам че ви е страх от голямата подкрепа за него , но сега като направя партия с Радев ще изритам всичкия евроатлантически мусор
  • 59 Я Я Я Я ДА

    4 2 Отговор
    ГАДНИЙ ЧЕЛОВЕКА ............................
  • 60 ИНЖ1

    13 5 Отговор
    Тая пасмина няма нищо общо с Възраждане. Вече е "Разяждане". Или "Разпадане"....
  • 61 незнайко

    14 12 Отговор
    ( „Ако Костадинов управляваше България, аз вече щях да съм в Белене ! ) Правилно го е казал и така трябва да става с предателите ! Не е Костадинов причината , такъв е принципа !
  • 62 Демократ

    7 12 Отговор
    Май мутрата Борисов се оказва двигателят на българската политика, избран от задкулисната ченгеджийница като най-подходящия простак, наследник на простака Живков. Всичко се върти около него, а той като кмет на София, е носител на ордена Ломоносов на КГБ, връчен му от руския посланик Примаков , за заслуги през 2005 г. През 2001 г.КГБ агента Румянцев- Бриго Аспарухов, съветник на царя Симеон, го натресе като гл.секретар на МВР и после като премиер от 2009 г. та досега 23 години е незаобиколим фактор. Конците на този фактор явно се дърпат от Кремъл и затова всички русоробски партии като Възраждане и като пРезидента Радев са също на кремълска каишка. Другите са ясни. Тази каишка ни е дръпнала до дъното и сега ни дърпа под него. Когато я скъсаме, тогава ще се освободим и ще започнем да се развиваме като като държава.
  • 63 Ммм...да

    10 6 Отговор
    Копейкин оттече.Нема кинти вече от Москва.
  • 64 Лай кучката

    9 4 Отговор
    Ко ги коментирате тези предатели ,къде е боп моб да ги разследват за шпионаж и в дрънголника до кога ще ги търпим предателите...
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Копейка

    7 6 Отговор

    До коментар #53 от "Инженеринг":

    На нас ни казаха да викаме за Мунчо!
  • 67 Никой

    6 7 Отговор
    Скоро някой привърженик ще нашляпа Коцко ,както бе ошамарен Болен Сидеров. Ако не е привърженик то Магарешки дебне в засада. Коцко приключва с партията и се прибира в Максуда за 2 милиона лева. Едни тинейджъри може би чакат и отрочето му, да се повеселят.
  • 68 Българин

    5 10 Отговор
    Стигнах до малоумозаключението, че Израждане е проруска партия и спрях да чета, тъй като самото създаване на тази партия е инспирирано от Посолството, което пък се ръководи не от Байдън, а от ЦРУ, а като рупор на ЦРУ, Дойче Веле изпълнява същата поръчка, която изпълнява и в мита за проруския Радев, "забравяйки да спомене, как самите те са го вербували в Лангли и назначили за Президент.

    От всичко това става ясно, че се подготвят( Посолството) за избори и проектите трябва да се коригират, за да не се усетят раите, които напук на всичко не искат да изоставят България на сатанистите, и да продължат да Убиват Българите по всякакъв начин, по който го правят колониалистите настанили се в България от Запад.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 хаха

    5 2 Отговор
    Ти затова ли правиш всеки ден сф и рки на сидеров, защото е станал Евров. Но така е при вас, след като са те обещали за удоволствия на сидеров, няма как, ще си заработваш парите, но пък и получаваш безплатно протеини.
  • 71 Стършел

    5 5 Отговор
    Коцко, ко напраи, напраи. Пенсия няма да му дават(сигур е спастрил далновидно, разбира се не рубли, а евренца), така че няма да го боли много. Изначално такива като него(кресливо-агресивни), са за еднократна употреба. Лошото е, че не се знае, колко още ще го използват кукловодите му.
  • 72 сноу

    3 5 Отговор
    Весо,весо-о..пак са ти нахлупили фесо...
  • 73 Дв ,не ви вярваме

    8 6 Отговор
    и дума от казаното!Във всяка партия има хора,които са там само заради някаква изгода!Когато им се отдаде възможност,се възползват без ни най малко угризение! Възраждане не е изключение,обаче чест прави на Костадинов,че изрязва тумора до здраво!Браво!Така трябва!Само ВЪЗРАЖДАНЕ!!!
  • 74 Правилен ник си избрал

    4 3 Отговор

    До коментар #29 от "Хахо":

    Щом и DW проруснаци ги направи вярно си хахо.
  • 75 Пророк Балкански

    5 5 Отговор
    Учете руски и пазете парите си в рубли!
  • 76 Хи Хи Хи

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "Да бе":

    Не е случайно, че са ги кръстили малките зайчета от Боянския зайчарник...
  • 77 Хи Хи Хи

    4 4 Отговор
    Възраждане ще го има до европейските избори, когато Копанарина, цомчо Гламавото ( на тоя ме е гнус да му пиша името с главна буква) и счетоводителя на ТИМ не отидат в Брюксел да кесят срещу добри пари, ама в евракита, не в рублакита.. а народа..така и не поумня ...
  • 78 Име

    3 0 Отговор
    При такъв натиск всяка партия трябва да отстрани и най-малките съмнения в ръководството. Очевидно натискът върху тях е огромен! Когато части от ръководството отиват на съглашенски позиции, принуждават лидера да бъде по-краен в изявленията си. Така се компрометира цялата партия.
  • 79 Шопен

    1 2 Отговор
    Всичките патриоти се пръкнаха по един и същи начин и вършеха едни и същи неща в тяхна полза не на нас хората.Така е и възраждане,сега от отцепките ще направят нова патриотична партия с началника Радев и възраждане отиват на 3% и ще стоят вече там.Всеки път едно и също и хората се хващат на въдицата.Уникална схема.Всички сте при чичко Сорос.
  • 80 да си знаеш

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "........":

    Е как да ги наричаш тея предатели и антибългарски продажници бе миcup русоробски ?
  • 81 ТИР

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Да бе":

    И всичко това с любезното съдействие на медиите, парите и махалите...
    В интерес на истината Костадинов не
    клекна в сглобка за разлика от Сидеров а тези които го направиха получиха червен картон на мига...