Last news in Fakti

1 Февруари, 2014 10:43 1 213 1

Явор Гечев: Хората искат инициаторите на АБВ да бъдат изключени

  • явор гечев-
  • румяна бъчварова-
  • абв-
  • бсп-
  • референдум-
  • президента

И разделението в БСП, и предложението за референдум са доказателство за провал в политиката на партията, коментира социологът Румяна Бъчварова

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“Хората са изключително недоволни от нещата, които се случват. Много остри изказвания имат. На практика – за директни изключвания на хората, които са инициатори на АБВ”, заяви членът на ИБ на БСП Явор Гечев в предаването “Животът и други неща” на БНТ, визирайки разделението между БСП и АБВ.

В деня, когато на Национален съвет на БСП се очаква да бъде решено отношението на партията към АБВ, Гечев посочи, че “БСП е стара партия с много натрупани традиции и много болезнено посреща всяко нещо, което е различно от БСП”, особено вътре в ляво и от хора, които са били част от БСП и са ходили на избори за БСП.

Според социолога Румяна Бъчварова и разделението АБВ - БСП, и предложението за референдум са доказателство за провал в политиката на БСП. Тези събития се случват, защото “една част… немалка част от БСП не е съгласна с политиката на ръководството. Защо стигаме до референдум по един въпрос, по който БСП трябваше да представи удовлетворяващ обществеността проект за изборен кодекс – просто защото той не се случи”, коментира тя.

Гечев на свой ред каза, че също може да се говори и за провал на политиката на ГЕРБ.

Бъчварова се мотивира, че в обществото има искания, на които политиката на БСП и законодателната политика не отговарят. Според нея, “БСП реагира истерично, защото това, от което най-много се страхуват в БСП, са изборите”

"Защото изборите разрушават цялата митология, върху която се гради политическото присъствие на БСП", категорична бе тя.

"Звучи страхотно от вашите уста, но аз бих казал, че първо не се държа истерично – нито аз, нито цялото ръководство на БСП. Второ, президентът, ако иска да прави президентска република, в която той да взима решенията, нека пряко да си го каже – контрира Явор Гечев. Според него, държавният глава отсъства от политиката, когато става въпрос на компромиси. Гечев смята, че “това не е премерено, то можеше да стане много по-рано. След което тотално отклонява дневния ред – в смисъл, ако трябва да правим европейски избори, би трябвало да се говори за европейска политика”...

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слонобикотръбозъб

    0 0 Отговор
    Някой май се страхува от референдума?