Last news in Fakti

24 Април, 2016 11:30 3 337 9

Изцяло електрическо Volvo след 3 години

  • volvo-
  • drive me-
  • електромобил-
  • безпилотен автомобил
Изцяло електрическо Volvo след 3 години - 1

Volvo ще пусне в продажба първия си напълно електрически модел през 2019 г., съобщава пресслужбата на шведския производител. По непотвърдена информация това ще бъде кросоувър със средни размери, който ще може да изминава над 500 км с едно зареждане и ще се бори за клиенти с Tesla Model X.

Скандинавците са си поставили амбициозната цел да продават по милион електромобили и хибриди до 2025 г. "Задачата не е лесна. Ще се сблъскаме със сериозна конкуренция, но искаме да бъдем част от авангарда на производителите, които преминават на електрическа енергия", подчертава изпълнителният директор на Volvo Хакан Самуелсон.

Шведската марка ще продължи и изпитанията на системата си за автономно управление. Скоро тестове на безпилотни коли на Volvo ще започнат по пътищата на Китай. Технологията се казва Drive Me и работи с лазерен скенер, радар и няколко камери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъй

    1 4 Отговор
    браво, още една новина показваща, че тесла-боклука никога няма да стане предпочитана кола в европа! Издъхна на самото начало!

    Коментиран от #2

  • 2 онъй

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "тъй":

    Ще ти се нали , ама само на сън и като се събудиш с болки отзад

    Коментиран от #3

  • 3 тъй

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "онъй":

    ти май сънуваш мъжки дупета,а?..срамота, още в пубертета, а толкова неорентиран! тесла- боклука,никога няма да се продава в европа, докато има европейски производители.

    Коментиран от #6

  • 4 некойси

    1 0 Отговор
    Да, и другите се сетиха, но са вече в позиция на догонващи.
  • 5 дфццжсдсс

    1 0 Отговор
    Всички производители коментират и заявиха ел.коли след показването на Тесла Модел 3. Странна работа, кво толкова се жегнаха.
  • 6 Екса

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "тъй":

    Не те знам на коя планета живееш или кой сън сънуваш, но в България, където сме европейска кола серийно произвеждана с над 300км ел. пробег виждал ли си?
    Май си смесил хапчетата нещо.

    Коментиран от #7

  • 7 тъй

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Екса":

    алоооууу, ти се научи да четеш новината бре чедо! ааа в "в българия където сме"...ти си бил много ориентиран бре, а ти виждал ли си каквато и да е, тук... в българия... където... сме. шъ станеш голяяям комик бре мойту!
  • 8 коцето

    0 0 Отговор
    а дано но и цената да я бива
  • 9 Шофер

    0 0 Отговор
    Сравнително приличен градски пробег на цена горе-долу среден клас дизелов барутник ;) Ей това ги жегна. А и друго - в еликтрическа кола има двойно по-малко възли и агрегати, които биха могли да се счупят - т.е. леко се редуцират печалбите от резервни части.