Last news in Fakti

14 Февруари, 2012 20:05 998 1

Арести в Саудитска Арабия за празнуващите Св. Валентин

  • свети валентин-
  • саудитска арабия-
  • рози

Религиозната полиция на Саудитска Арабия арестува 144 души за празнуване на деня на Св. Валентин, предава Би Би Си. Комитетът по поощрение на добродетелта и предотвратяване на порока съобщи в „Туитър”, че неговите сътрудници налагат наказания на празнуващите и че арестите продължават.

Организацията е конфискувала също така всички червени рози от магазините, смятайки, че те подтикват хората да отбележат празника.

Свети Валентин е забранен за мюсюлманите в Саудитска Арабия. Хората, които се докоснат до греха на този ден, са тежко наказвани. В магазините е строго забранено да се продават червени рози, плюшени играчки и лакомства във формата на сърца. Властите смятат, че "гибелната западна традиция" обърква умовете на младото поколение в Саудитска Арабия, като ги подтиква към грях.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 олеее

    0 0 Отговор
    Чаршафи!