Last news in Fakti

22 Септември, 2014 08:00 1 908 0

10 съвета как да започнете деня си със самочувствие

  • сутрин-
  • ден-
  • самочувствие

Сутринта може да е решаваща за настроението през целия ви ден

Началото на деня е много важно за всеки човек. Всъщност от това как ще се събудите, зависи и това в какво настроение ще сте през целия ден. Ако започнете своята по приятен начин, то вие ще сте заредени със самочувствие и добро настроение през целия ден. За това и liveboldandbloom.com ни дава 10 съвета, за това как да започваме деня си със самочувствие.

Лягайте си по-рано

Добрият сън е много важен за настроението през целия ден. За това и не е добре  да съкращаваме часове от него, с идеята да спестим време за нещо друго. За това се опитайте да си лягате по-рано, за да може на сутринта да сте отпочинали и заредени за новия ден. Така може да подпомогнете намаляването на стреса и дори да свалите част от теглото си. Ако сте в състояние да скочите от леглото напълно заредени, то вие сте готови за успешен ден.

Събуждайте се на време

Ранното ставане може да ви осигури достатъчно време за разбуждане на сутринта. Ако не се налага да препускате директно от леглото, защото закъснявате за работа, вие може да си осигурите спокойна сутрин.

Пригответе се за деня

Всяка сутрин си оставяйте по 10 минути, за да преговорите и планирате основните задачи, които трябва да свършите през деня си. Така ще сте напълно наясно с това, което трябва да свършите и ще предотвратите неприятни изненади, породени от това, че сте забравили нещо.

Пийте вода

Пиенето на обилно количество вода  всяка сутрин освежава организма ви и го измъква от състоянието на сънливост. Това е най-лесния начин да ободрите тялото си и да освежите ума си за предстоящия ден.

Набележете си някаква цел

Винаги е добре да се събуждате с идеята, че искате да постигнете нещо през деня. Може да е нещо малко, но точно то ще ви даде мотивация да се разбудите и да сте целеустремени през целия ден. Идеята, че ви чака нещо приятно след ставане, няма как да не ви освежи.

Правите това, което обичате

Важно е това, което ще правите през деня си да ви доставя удоволствие. За това намерете страстта, която да ви поддържа живи. Ако считате работата си за скучна, то тогава си намерете някакво приятно хоби. Така ще винаги ще знаете, че през деня ми ви ще има етап, който ще ви удовлетворява напълно.

Усмихвайте се

Усмивката е това, което ви дава самочувствие. Дори да не е предизвикана от нещо, тя показва вашето самочувствие. Усмивката, дори предизвикана от самите вас, ви зарежда с добро настроение. Тя е нещото, което ви кара да се  чувствате добре и да правите добро впечатление на хората около вас. За това всяка сутрин се усмихвайте пред огледалото си, усмихвайте се на вашите близки  и на вашите колеги.

Тренирайте

Сутрешните тренировки раздвижват тялото ви и произвеждат ендорфини, които ви карат да се чувствате доволни и щастливи. Не е нужно да блъскате във фитнеса. Може просто да се раздвижите или да направите малко упражнения. Точно това ще ви зареди с енергия за през деня.

Изберете дрехите си през предната нощ

Ако изберете дрехите, с които ще излезете, още преди да си легнете, вие ще спестите време от своите сутрини.  Точно преди лягане вие ще сте достатъчно адекватни да изберете дрехи, с които да се чувствате добре през деня. Това ще ви осигури самочувствие и време.

Благодарете

Когато се събуждате е добре да се поглеждате в огледалото и да благодарите за нещата, които ви правят щастливи. Замислете се за всичко това, което ще ощастливи деня ви. От парченце шоколад до любимия човек. Това ще ви зареди с добро настроение и самочувствие, просто защото знаете, че има неща, за които да станете от леглото.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА