Last news in Fakti

28 Ноември, 2014 15:08 1 563 0

Ясен е полът на новородените лъвчета в Зоопарк-Варна

  • ясен-
  • полът-
  • новородените-
  • лъвчета-
  • зоопарк-варна

Едва на 40 дни вече тежат около 6 кг. и не се отделят от майка им Косара

Вече е известен полът на трите лъвчета, които се родиха през октомври в зоопарка във Варна, съобщи управителят Иванка Стоянова.

"След обстоен преглед от ветеринарния лекар стана ясно, че Зоологическата градина на Варна е горд притежател на 1 женско и 2 мъжки лъвчета. Те се развиват нормално и са жизнени. Едва на 40 дни вече тежат около 6 кг. и не се отделят от майка им Косара“, разказват от зоокъта.

Основното меню на бебетата било мляко, но започвали да проявяват интерес и към месото.

Факти.бг припомня, че четирите лъвчета се родиха на 16 октомври тази година. Майката Косара отказа да се грижи за едно от тях. Мъничето се отглеждаше от ветеринаря, но отказа да се храни и почина. За радост останалите бебета след като се знае от какъв пол са ще могат вече да получат и имена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА