Last news in Fakti

22 Юли, 2014 14:31 2 757 0

Имплантират микрочип в мозъка на Шумахер

  • микрочип-
  • лечение

Той ще му помогне да проговори и проходи отново

Имплантират микрочип в мозъка на Шумахер - 1
Снимка: БТА/AP

Семейството на седемкратния шампион от Формула 1 Михаел Шумахер планира да го подложи на процедура по инсталирането на микрочип в мозъка му, съобщи austriantimes.at.

Чипът може да форсира лечението на пилота и дори да му помогне да проходи отново. Иновативната процедура е дело на хърватски лекари, като вече на няколко пъти е спомагала за същественото подобряване на състоянието на пациенти с тежки контузии.

Методът е създаден от хирурзите Дарко Чуди и Вердан Делетис. Те вече са започнали разговори със семейството на Шумахер за имплантирането на чип в мозъка на пилота. Те вярват, че приспособлението би му помогнало да ходи и говори отново, след дългия период, през който бе изпаднал в кома. Лечението се изразява в дълбоко стимулиране на мозъка и до сега е дала резултат при четирима пациенти в състояние, подобно на тона на седемкратния шампион на Формула 1.

Дарко Чуди заяви, че е използвал метода върху ученик, който проходил след два месеца. Той призна, че семейство Шумахер са се свързали с него, но отказа да даде подробности около разговорите, преди да е напълно сигурно, че бившият пилот ще се подложи на лечебната процедура.

Михаел Шумахер контузи тежко главата в края на миналата година. Той претърпя падана след ски спускане, по време на ваканция във Френските Алпи. Месеци наред лекарите се бориха за живота му, като той изпадна в кома, от която излезе след близо 7 месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА