Last news in Fakti

15 Септември, 2014 18:05 748 1

ЦСКА видя заговор за „обезкървяване“ на клуба

  • цска-
  • обезкървяване-
  • картони-
  • заговор-
  • тенденция

Червените отправиха апел към Българския футболен съюз спорът за челните места в България да се реши на зеления терен

ЦСКА видя заговор за „обезкървяване“ на клуба - 1
Снимка: БТА

Ръководството на ЦСКА се оплака от тенденциозно съдийство в ущърб на тима. „Армейците“ публикуваха становище на официалния си сайт, в което алармират за тревожна тенденция – на „червените“ футболисти са показани 27 жълти картона от началото на сезона, докато на играчите на Литекс и Лудогорец са показани съответно по 13 и 12.

„Червените“ смятат, че има тенденция ЦСКА периодично да бъде „обезкървяван“ преди и по време на решителни за клуба сблъсъци. Ето какво гласи декларацията на ЦСКА, озаглавена „Има ли тенденция срещу ЦСКА?“:

Армейци, ръководството на ЦСКА алармира, че в първите кръгове на настоящия шампионат на България се наблюдава тревожна тенденция. И ако в началото отдавахме това на случайност, то с напредването на първенството с дълбоко съжаление констатираме, че огромният брой жълти картони старателно показвани на наши състезатели надвишават в пъти същата бройка при преследвачите на ЦСКА. Притеснително е, че за изминалите осем кръга на футболисти на ЦСКА са показани общо 27 жълти картона и 1 червен, докато вторият и третия в класирането на А група имат сумарно по-малко - Литекс 13 жълти и Лудогорец 12 жълти картона.  

Футболът е контактен спорт, мъжки спорт изпълнен със зрелищни сблъсъци и единоборства. Далеч сме от мисълта, че нашите състезатели никога не нарушават правилата на играта, като в подобни случаи поощряваме съответните дисциплинарни мерки. Едва ли обаче, на когото и да било зрител, фен или футболен функционер, имал удоволствието да се наслади на играта на ЦСКА през този сезон, би му хрумнало дори за миг да определи армейците като най-грубия отбор в българското първенство.

С оглед на феърплея , равнопоставеността  между всички български футболни клубове и решаването на първенството изключително и само със спортни прийоми, апелираме към родните футболни съдии и техните ръководители, както и към отговорните фактори в Българския футболен съюз, спорът за челните места в България да се реши на зеления терен и отношението към всички отбори в А група, независимо от тяхната история, моментна форма, финансова обезпеченост и трофеи да бъде еднакво.

Изхождайки от изложеното дотук заявяваме, че виждаме тенденция ЦСКА периодично да бъде "обезкървяван" преди и по време на решителни за клуба сблъсъци.

Уверяваме Ви, че ще бъдем настоятелни и няма да се примирим с тенденцията докато не получим адекватно и равнопоставено отношение към нас.

ПФК ЦСКА АД


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 fen

    0 0 Отговор
    КАКВО ТОЛКОВА МНОГО ПЛАЧАТ ЦСКА? гледахме мача с ЧЕРНО МОРЕ- МИ САМО ФАЛОВЕ, НАКЪСАНА ИГРА И СПОРОВЕ СЪС СЪДИЯТА. ЗА ТОВА НЕ СТАВАТ ЗА ЕВРОТУРНИРИ, КАРТОН КАРТОН И ВЪНКА ОТ ТЕРЕНА Е В ЕВРОПА.РЕВЛЬОВЦИ