Last news in Fakti

17 Септември, 2014 10:03 844 1

Полша подчини Бразилия на световното по волейбол

  • бразилия-
  • волейбол-
  • световно първенство

Двата тима си спретнаха петгеймов трилър, който в крайна сметка бе спечелен от домакините

Полша подчини Бразилия на световното по волейбол - 1
Снимка: БТА/ AP

Националният отбор на Полша записа изключително важна победа на световното първенство по волейбол. Домакините на турнира надвиха Бразилия с 3:2 (25:22, 22:25, 14:25, 25:18, 17:15) в мач от третата фаза на надпреварата.

Поляците започнаха добре двубоя и спечелиха първия гейм по убедителен начин. „Селесао“ обаче показа зъби и изравни, а в третия гейм премаза домакините, давайки им само 14 точки. Домакините, подкрепяни от близо 12 хиляди души, се върнаха в мача и спечелиха четвъртия гейм. Така се стигна до петия решителен, в който играта на нерви бе спечелена от поляците.

Страхотен мач за Полша изигра Мариуш Влазли, който отбеляза внушителните 31 точки. Срещата бе от третата фаза на турнира, в която шест тима са разпределени в две групи по три, за да определят полуфиналистите. Днес Бразилия се изправя срещу Русия и при загуба ще се прости с участието си на световното.

В другата група Франция разби Германия с 3:0 гейма (25:16, 26:24, 25:22).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор