Last news in Fakti

22 Септември, 2014 14:12 727 0

Какво научихме от първите мачове на Алегри?

  • ювентус-
  • серия а-
  • масимилиано алегри

Ювентус не само не е понижил нивото и представянето си, но значително е подобрил някои елементи от играта си под ръководството на Алегри

Какво научихме от първите мачове на Алегри? - 1
Снимки: БТА/ AP

Феновете на Ювентус могат да бъдат спокойни! Напускането на Антонио Конте ден след началото на лятната подготовка бе шокираща новина, а назначението на Масимилиано Алегри бе прието с недоволство. След изиграните мачове до момента обаче, макар и в началния етап на едно дълго пътуване, можем да направим някои изводи.

Победата над Милан в последния кръг от Серия „А” с 1:0 бе ярко доказателство, че „бианконерите” не само не са понижили нивото, но са надградили представянето си от миналия сезон. Преди няколко месеца Юве извоюва победа на „Сан Сиро” с 2:0, но в големи периоди от мача „росонерите” бяха по-добрият отбор на терена. В събота торинци доминираха от първата до последната минута, бяха тотален господар, определяха темпото, пресираха, не оставиха никакъв шанс на домакините.

Откакто Алегри застана начело на Юве, отборът записа четири победи (три в калчото и една в ШЛ) в четири мача, в които дори не допусна гол. 47-годишният тактик не бърза с промяна на схемата на игра, защото тя е печеливша, но вече показа, че не робува на имена. Алегри е от типа треньори, при които младите футболисти могат и ще получат игрово време, за да покажат на какво са способни. Един от плюсовете на „старата госпожа” през този сезон е широчината на тима.

Гостуването на Милан беляза завръщането на Артуро Видал, който бе аут от терените за две седмици заради контузия. Една от основните въпросителни пред Алегри е как да „подреди” халфовата си линия, имайки предвид имената, с които разполага. В отсъствието на чилиеца шанс за изява получи новата покупка Роберто Перейра, чийто трансфер бе приет с доза скептицизъм от част от феновете. 23-годишният халф бе свикнал да играе в Удинезе на фланга, но срещу Милан Алегри го позиционира в центъра на полузащитната линия. Въпреки това Перейра бе един от най-добрите играчи на тима – включваше се в атаките, показа добро темпо и умения, а освен това можеше да отбележи и гол, но не успя да преодолее Абиати.

Подобно бе представянето и на Клаудио Маркизио. В отсъствието на контузения „диригент” Андреа Пирло Маркизио се справи повече от добре – 124 докосвания на топката, 112 подавания (най-добър показател в срещата) с успеваемост 87%, както и 16 дълги топки, пише BlackWhiteReadAllOver. Отново на ниво бе и перлата на Юве Пол Погба, който през миналия сезон си спечели титулярното място, а сега е повече от незаменим за шампионите.

По левия фланг Юве разполага с Патрис Евра и Квадво Асамоа, а в дясно оперират Щефан Лихтщайнер и Ромуло – несъмнено „бианконерите” разполагат с халфова линия, за която биха мечтали редица големи отбори в Европа. В нападение Алегри също има поводи за оптимизъм – Карлос Тевес се „отпуши” в Шампионската лига, вкарвайки два гола на Малмьо, и заедно с Фернандо Йоренте може да направи нещо голямо в турнира. Торинци разполагат и със Себастиан Джовинко, Алваро Мората и Кингсли Коман, които могат да обърнат развоя на срещата в тежък момент.

Основната задача на Алегри е да се поучи от грешките на предшественика си Антонио Конте. При него тимът доминираше на домашната сцена, но в Европа бе повече от посредствен. Най-голямата грешка на Конте бе, че много рядко променяше титулярния състав, не правеше ротации и бе еднообразен – факт, който му коства отпадане още в груповата фаза на „лигата на богатите”. Към момента Алегри разполага с прекрасен състав, с който може да направи чудеса – стига да не повтори грешките от миналия сезон. А към момента Алегри се справя повече от прекрасно!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА