Last news in Fakti

22 Октомври, 2014 23:57 4 686 4

Лудогорец удари Базел, има шанс за класиране

  • лудогорец-
  • базел-
  • червен картон-
  • шампионска лига

Голът за историята дойде в 92-ата минута, негов автор стана Данчо Минев

Лудогорец удари Базел, има шанс за класиране - 1
Снимка: БТА/АР
Лудогорец удари с 1:0 Базел на стадион "Васил Левски" и донесе историческа победа за България от групите на Шампионската лига. Така разградчани станаха първият роден отбор с подобно постижение, след като през 2006 година Левски записа само загуби в лигата на богатите и не успя да запише дори равенство.

Единственото попадение в мача заби Йордан Минев със далечен удар в 92-ата минута. Разградчани с много постоянство, битка и себераздаване си взеха победата и така бленуваните три точки, като в момента са на второ място в Група "В", веднага след Реал Мадрид и пред Ливърпул и Базел.

Трябва да отбележим, че "орлите" играха повече от 70 минути с футболист повече, тъй като още в 19-ата минута червен картон получи Серей Дие от състава на Базел. Българите за пореден път заслужават суперлативи за представянето си в Европа и продължават да пишат история. "Орлите" от Разград донесоха огромно щастие на милиони българи пред екраните и на около 30 000 наши сънародници на трибуните на "Васил Левски".
 

 В 10-ата минута Марселиньо отправи първия точен удар към вратата на гостите. В 18-ата минута българският шампион бе на крачка от гола. Фабио Ешпиньо центрира остро и Марселиньо засече с плонж с глава, но стражът на швейцарците спаси. Секунди по-късно гостите останаха с 10 човека, след като Дие бе изгонен за грубо нарушение срещу Козмин Моци.

В 28-ата минута Елнени отправи опасен изстрел, но Владислав Стоянов показа висока класа и предотврати чист гол. При следващата атака "орлите" имаха претенции за игра с ръка в наказателното поле, но съдията не отсъди дузпа.

В края на полувремето Михаил Александров имаше нов шанс за гол, но след кратко разбъркване защитник на Базел застана с тяло пред топката.

Второто полувреме започна с опасност пред вратата на гостите. Даниел Абало проби и нахлу в наказателното поле, и без да се бави стреля. Стражът на Базел обаче със сетни усилия изби в корнер.
 
В 82-ата минута Жуниор Кайсара изведе на отлична позиция Юнес Хамза, но нападателят не успя да уцели очертанията на вратата.
 
В 86-ата минута Вандерсон пропусна невероятен шанс да се превърне в герой. Влезлият като резерва състезател изпусна да опъна мрежата от чиста позиция.

Следващият мач на Лудогорец в най-престижния клубен турнир е на 04.11 отново срещу Базел.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    1 0 Отговор
    Интересно нещо е съдбата. Много добри мачове с Ливърпул и Реал, сега беше някак си по-тегав мач но пък победиха.
  • 2 Milen

    0 0 Отговор
    sudba:)
  • 3 Shmeker

    1 0 Отговор
    Безпомощния поглед на вратаря.. налягалите по тревата футболисти в бяло... Безценно!!!
  • 4 ддз

    0 0 Отговор
    Наистина предните два мача им бяха много силни, всравнение с вчерашния, който някак си всеедно не бяха същите играчи много хаутично играха, но вкрайна сметка е страхотно, че победиха. Браво Лудогорец!