Last news in Fakti

15 Ноември, 2014 09:30 1 695 2

Дойде ли времето на Кубрат Пулев?

  • бокс-
  • кобрата-
  • кубрат пулев-
  • владимир кличко-
  • хамбург

За българина това не е просто мач, а възможност да прегърне мечтата си

Дойде ли времето на Кубрат Пулев? - 1
Снимка: БТА/ AP

Големият мач е тук! Тази вечер ще се изиграе дългоочакваният двубой между боксьорите в тежка категория Владимир Кличко и Кубрат Пулев. В Хамбург българинът ще се изправи срещу хегемона в професионалния бокс.

Според последните информации екипът на Кобрата е заявил, че той е претендент само за титлата от Международната боксова федерация (IBF). Напрежението може да се реже с нож, тъй като сънародникът ни чака прекалено дълго и търпеливо за своя шанс. Той трябваше да победи много съперници, докато бъде обявен за официален претендент, а след това се наложи и да преглътне отлагане заради контузия на украинеца.

Това сложи и началото на словесната война между двамата боксьори, типична за този спорт. Пулев обвини Кличко, че симулира, а също така го нападна и на тема допинг. Настоящият шампион пък заяви, че българинът си търси оправдания.

Вчера Кличко и Пулев се качиха на кантарите. Българинът е по-тежък с половин килограм от съперника си – 112 кг срещу 111.5. Украинецът пък има предимство в ръста – 198 сантиметра срещу 194 за Кубрат.

Цяла Българи стиска палци за Кобрата, като се очаква и в залата в Хамбург да има много български знамена. „Кобра, смачкай Кличко и стани световен шампион, за да направиш това, което ние не успяхме преди 20 години в САЩ“, призоваха от ръководството на Българския футболен съюз, което също ще стиска палци за победа на боксьора ни.

Настъпи ли моментът на Кобрата? Отговорът ще получим тази вечер след 23:00 часа. Срещата ще бъде предавана пряко по Нова телевизия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Кобра с теб сме !VIVA BULGARIA!!!
  • 2 Сами

    0 0 Отговор
    Давай Кобра!
    Смачкай го!!!!!!