Last news in Fakti

23 Ноември, 2014 22:00 653 0

Леванте препъна Валенсия

  • леванте-
  • валенсия-
  • ла лига

Футболистите на Леванте спечелиха градското дерби с 2:1

Леванте препъна Валенсия - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Леванте победи Валенсия с 2:1 в градското дерби от 12-ия кръг на Ла Лига.

Мачът на „Местая“ започна равностойно, като първото положение се откри пред „прилепите“. В 12-та минута Негредо намери на добра позиция Гая, чийто удар мина покрай вратата. Малко по-късно Негредо засече добро центриране от корнер, но топката мина над вратата. Играчите на Леванте отвърнаха със силен шут на Касадесус в 27-та минута и с опасен удар с глава на Барал в 33-та минута.

Второто полувреме започна добре за футболистите на Леванте, които достигнаха до гол в 57-та минута. Тогава Касадесус нахлу зад противниковата отбрана и откри за 1:0. Валенсия отвърна в 73-та минута, когато Негредо изведе по прекрасен начин Парехо, който вкара за 1:1.  Играчите на Леванте не си губиха времето и отбелязаха още в ответната атака. Тогава Моралес направи изключителен рейд по крилото и с фалцов удар изпрати топката в сглобката на вратата на Алвеш за 2:1. Валенсия можеше да изравни в 81-та минута, когато центриране на Гомеш намери Негредо, който не успя да отбележи сам срещу вратаря.

След тази среща Валенсия се намира на 4-то място с актив от 24 точки, а Леванте заема 13-та позиция с актив от 12 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА