Last news in Fakti

20 Декември, 2014 20:13 952 0

Край на победната серия на Манчестър Юнайтед, Саутхямптън спря пропадането си

  • манчестър юнайтед-
  • астън вила-
  • саутхямптън

Фалкао спаси Юнайтед от загуба срещу Астън Вила

Край на победната серия на Манчестър Юнайтед, Саутхямптън спря пропадането си - 1
Снимка: БТА/AP

Манчестър Юнайтед приключи със серията си от шест поредни победи в Английската висша лига, след като направи равенство от 1:1 в своето гостуване срещу Астън Вила в мач от 17-ия кръг на местния шампионат.

Гостите доминираха срещата в началото на първото полувреме и иззеха изцяло контрола над топката. Въпреки това от нищото играчите от Астън Вила достигнаха до първия гол в срещата. В 18-та минута центриране от фаул на Делф намери непокрития Бентеке, който си овладя топката и с точен шут отбеляза за 1:0. „Червените дяволи“ бързо натикаха своя противник в неговата половина, но не успяваха да създадат чисти голови положения. Все пак в края на полувремето на Гузан му се наложи да избива точен изстрел от далеч на Йънг.

Астън Вила беше близо до нов гол в началото на второто полувреме. Тогава Бентеке засече с глава центриране от корнер, но топката бе избита от Де Хея. Последва бърза атака на Манчестър Юнайтед, в която Рууни изведе Ван Перси на чиста позиция, но нападателят не успя да преодолее Гузан. След това вратарят отрази и шут на Мата. В 53-та минута Йънг проби по крилото и центрира точно към Фалкао, който с глава отбеляза за 1:1. В 65-та минута отборът на Вила остана с човек по-малко, след като Агбонлахор получи директен червен картон след нарушение срещу Йънг. Това доведе до продължителен натиск от страна на гостите, които обаче не успяха да преодолеят здравата защита на своите съперници. Играчите на Астън Вила дори можеха да се поздравят с успеха в мача, след като в 87-та минута мощен шут на Бакуна мина малко над гредата на Де Хея.

След този резултат Манчестър Юнайтед остава на трето място в английския шампионат с актив от 32-точки. Астън Вила пък са 12-ти с 20.

По същото време отборът на Саутхямптън прекъсна негативната си серия от 5 поредни загуби, след като спечели домакинството си срещу Евертън с 3:0.

Резултатът бе открит в 38-та минута, когато Лукаку си отбеляза автогол, след като изчисти центриране от корнер в собствената си врата за 1:0. В 65-та минута Пеле бе изведен сам срещу вратаря и с точен шут отбеляза за 2:0. В 82-та минута Йошида засече с глава центриране на Дейвис и оформи класическото 3:0.

След този успех Саутхямптън заема 5-то място в Английската висша лига с актив от 29 точки, докато Евертън е на 10-то  с актив от 21.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА