Last news in Fakti

24 Декември, 2014 10:57 12 346 13

Григор взе джип за Спортист на годината

  • джип-
  • кралев-
  • димитров-
  • спортист на годината-
  • ананиева

Джип получи и Ина Ананиева

Григор взе джип за Спортист на годината - 1
Снимка: mpes.government.bg
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов връчиха ключовете на два луксозни автомобила Volvo XC60 на спортист и треньор No 1 на България за 2014 г. Григор Димитров и Ина Ананиева на официална церемония пред Националния стадион „Васил Левски“.
 
Григор Димитров получи наградата като най-успешния български тенисист, който тази година достигна до ТОП 8 в Световната ранглиста. През 2014 година той завоюва три титли, достигна полуфинал на Уимбълдън и четвъртфинал на откритото първенство в Австралия. Наградата беше връчена на бащата на Григор Димитров - Димитър Димитров.
 
Старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Ина Ананиева бе избрана за номер 1 в традиционната журналистическа анкета за световната титла на „златните момичета“ в многобоя в Измир, златото от Световната купа в Минск и още много отличия и медали, спечелени през 2014 г.
 
„Поздравявам победителите в тазгодишната класация, както и журналистите за техния избор. Много съм щастлив, че имам повод за пореден път тази година да наградя треньора на ансамбъла по художествена гимнастика. Вярвам, че ще имам шанса да връча на нея и момичетата златните медали от Рио, каза министър Красен Кралев на церемонията. - Пожелавам успехи и на Григор Димитров, стъпка по стъпка да върви към световния връх, да ни радва и да намира малко повече време да бъде в България, за да може най-големите му фенове да се докоснат до неговата харизма и талант. Смятам, че тазгодишните победители ще прославят името на България през следващите години”.
 
Дамян Дамянов заяви, че традицията да се връчват автомобили на Спортист и Треньор на годината ще продължи и в бъдеще. Той изрази своята убеденост, че догодина автомобилите ще бъдат още по-хубави, а конкуренцията още по-голяма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жоро бекъма

    2 0 Отговор
    по кой критерии се определя спортист на годината ?
  • 2 гост

    1 1 Отговор
    Май журналисти гласуват ...
  • 3 Дошо

    0 2 Отговор
    Григро си има джипове, дайте му тези пари да тренира
  • 4 Пламен Бакърджиев

    2 0 Отговор
    А истинските златни момичета какво получиха? ИЛИ ТЕ СА МАЛКИ И НЕ ИМ ТРЯБВА НИЩО. Григор играе за себе си. Да не би държавата да го спонсорира? В нашата родина всичко в спорта е сбъркано.
  • 5 Кубрат

    0 0 Отговор
    Заслуга за нашенския спорт Пулев няма щото не спечели, а?
    Дървените философи дето коментират тука всеки ден да почнат всеки ден мисловна функция да имат пък после мнение щото господа българи срам ме е да ви чета нещастията....
  • 6 мимо

    0 0 Отговор
    Григор е оте.ал България отдавна! Някой да го е чувал някога да даде интервю на български? На него дори не му се идва в България за празниците (сигурно му е скъп билета), вие му давайте награди и джипове, които той дори не ще да дойде да си ги вземе!
  • 7 гост

    0 0 Отговор
    Кубратчо научи се да пишеш на разбираем български език и тогава коментирай.Словореда ти е на 5 годишно хлапе,много ми напомняш на изказвания на стария Пенев.И на него нищо не му се разбира.
    На Пламен Бакърджиев ще кажа- Когато художествената гимнастика стане истински спорт,не само тренировка за добро храносмилане,тога ще им дадат и награда.Не случайно искат да премахнат художествената гимнастика от олимпийската програма.

    Коментиран от #8

  • 8 Кубратчо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Нямах чувството че ще заваря различен коментар от твоя, проблема не е в начина на изразяване или двусмисления стил, в случая иде реч за тема която в моя случай се коментира а ти коментираш коментара и то неуместно -типично по детски.
    Що се отнася до не дотам хапливата ти забележка забелязвам все пак че смисъла си доловил което в общи линии е приемливо, е..., сега поне знаем че имаш 4ти клас, продължавай да четеш и слушай в час!
    P.S. внимавай за правописни грешки
  • 9 Арбитър

    0 1 Отговор
    Спортист на годината трябваше да е Николери Лозанов, и да му подарят топка, за да види как изглежда отблизо.
  • 10 Атанас

    0 0 Отговор
    Спомняте ли си големите наводнения в Сърбия,тогава Големия Новак Джокович дари на пострадалите 1/един милион евро/ а нашия Гришо дали даде и лев за неговия град,наводнена Варна.И по това трябва да се избира спортист № 1,да бъдеш съпричастен със своя народ.Така се става №1 и в сърцата на хората.
  • 11 Незнайко

    0 0 Отговор
    Как така взел Джип, пък му дали някакво си Волво.
  • 12 гост

    0 0 Отговор
    той е от Хасково бе.....каква ВАРНА?
  • 13 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    НЕ Е ОТ ВАРНА
    И ШАРАПОВА ВЗЕ