Last news in Fakti

23 Януари, 2015 19:54 2 665 5

Кантона: Бяхме по-добри от България през 1994 г.

  • ерик кантона-
  • българия-
  • 1994 година-
  • швеция-
  • световно първенство

Швеция и България завършиха пред Франция в квалификационната група за класиране на Мондиал 1994

Кантона: Бяхме по-добри от България през 1994 г. - 1
Снимка: Wikipedia

Един от най-легендарните френски футболисти Ерик Кантона заяви, че „петлите“ са били по-добри от България и Швеция в квалификациите за световното първенство през 1994 година в САЩ.

Франция завърши на трето място в групата – зад Швеция и България, и не се класира на Мондиала, докато първите два тима играха полуфинал на американска земя.

Емил Костадинов вкара паметния гол на „Парк де Пренс“ през 1993 година, с който националите ни победиха „петлите“ и ги изхвърлиха от надпреварата.

„Това е лош спомен, защото три кръга преди края на квалификациите ние нямахме загуба. Първо, играхме в Швеция – ако бяхме били, се класирахме за световното. Там обаче завършихме наравно, след като водехме с 1:0 и допуснахме изравняване десет минути преди края“, сподели Кантона пред списание Four Four Two.

„Последният ни мач беше срещу България. Ако бяхме завършили наравно, щяхме да се класираме. В последните секунди обаче те ни вкараха победен гол. България и Швеция се класираха – и двата тима играха полуфинал на световното. Можехме да се представим поне толкова добре, ако се бяхме класирали. Ние имахме най-добрия отбор, но не се справихме добре със ситуацията, въпреки че всичките ни играчи имаха много опит. Дори да си опитен, можеш да допускаш грешки”, каза още Ерик Кантона.

През паметната 1994 година българският национален отбор по футбол постига най-големия си успех, достигайки полуфиналите на световното първенство. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бончук

    2 0 Отговор
    По добри,ама ядохте хурката.
  • 2 999

    1 0 Отговор
    Тоя лъже като български политик.
  • 3 гостбг

    0 0 Отговор
    По какво по добри по душа ? а френски гей ! Костадинов ви е.а м....та френска ! шматка .
  • 4 кода от картин

    0 0 Отговор
    Вярно, че бяха класа над нас, но късмета сработи, защото Емо рискува. Думите на Пената преди полувремето бяха: Ти ритай тя сама ще влезне!
    Отдавна се знае, че не вкарваш ли ще ти вкарат, а те решиха да се циганят. Позорен мач с Швеция, жалко сбогуване и велико посрещане, това ще остане
  • 5 кокото

    0 0 Отговор
    ако, ако, ако, ако .................. ако баба ти имаше м.дя, щяха да и викат ДЯДО