Last news in Fakti

5 Март, 2015 13:31 1 009 0

Синът на Михаел Шумахер влиза във Формула 4

  • михаел шумахер-
  • син-
  • формула 4

Мик Шуамхер върви по стъпките на великия си баща

Синът на Михаел Шумахер влиза във Формула 4 - 1
Снимка: БТА/AP

Синът на Михаел Шумахер – Мик се готви да дебютира във Формула 4, съобщи foxnews.com.

Синът на 7-кратният световен шампион във Формула 1 вече е надраснал състезанията с картинг и е подписал договор с Van Amersfoort Racing  и ще се състезава в сериите за млади таланти. По случая собственикът на немския отбор Фриц Ван Амерсфорт заяви:

„Наблюдавахме уменията му по време на тестовете и се надяваме с него да се радваме на един успешен сезон.“

Мик Шумахер върви по стъпките на великия си баща, чиято кариера започна именно във Формула 4. След това той усъвършенства уменията си във Формула 3, след което пое пътя на славата в най-елитното автомобилно състезание. И до днес Михаел Шумахер е най-титулуваният и успешен пилот в историята на Формула 1. В края на 2013 г. той претърпя тежка мозъчна контузия след падане при ски спускане в Швейцария, от която все още се възстановява. 

Неговият син завърши втори в Германския шампионат  по картинг. В състезанията той се състезава под името Мик Младши или с фамилията на майка си, за да не привлича внимание чрез името на баща си. Той ще направи своя дебют във Формула 4 на 25 април в Ошерслебен, Германия. Тогава той ще е вече на 16 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА