Last news in Fakti

28 Март, 2015 18:13 653 1

БФС даде старт на някои важни промени

  • бфс-
  • промени
БФС даде старт на някои важни промени - 1
Снимка: Bfunion.bg

На днешното заседание на Изпълкома към Българския футболен съюз се взеха някои много важни решения.

Едно от тях бе това, че от сезон 2016/17 става задължително условие за лицензирането на съоръжението да има осветление. Другото решение е включването на футболист в титулярния състав на отборите от "А" група да има играч до 21 години.

"В Наредбата ще бъде вписано правилото клубовете от "А" група да бъдат задължени да включват в титулярния си състав по един футболист до 21 години. Доста дискусии имаше доколко е правилна тази мярка, това се прави в името на младите футболисти в България и даването на възможност за развитие“, сподели Павел Колев.

"Другото важна реформа, което засяга следващия сезон е това,че задължително условие за лицензирането става осветлението на стадион. Клуб, който не разполага с осветление, ще трябва да заяви стадион, който разполага с осветление“, добави още Колев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ранко

    0 0 Отговор
    Още една голяма глупост на Михайлов,и бюрото на БФС.По един състезател до 21 г.И го смятат за млад....Той вече е прехвърлили активна спортна дейност,те го смятат за млад.Трябава футболистчета от школите,на отборите ,на по 16,17 год.Да се обиграват,и играят децата..А не като Младенов Стойчо,да взема само стари и куци коне недоказани.Трябва в един отбор да има поне 8 Български играчи.И тогава ще имаме отбор национален.