Last news in Fakti

18 Април, 2015 18:37 753 0

Байерн и Борусия (Д) с победи в Бундеслигата

  • байерн (м)-
  • борусия (д)-
  • бундеслигата

И Леверкузен не сгреши и записа разгромен успех

Байерн и Борусия (Д) с победи в Бундеслигата - 1
Снимка: БТА/АР

Отборите на Байерн (М) и Борусия (Д) се отчетоха с убедителни победи в двубоите си от 29-ия кръг на германската Бундеслига.

 

Баварският гранд намери себе си след неприятната загуба от ПСЖ за Шампионската лига и се наложи с 2:0 при гостуването си на Хофенхайм.

Себастиан Роде откри резултата в 38-ата минута, а в продължението на срещата капитанът на домакините Андреас Бек си вкара автогол. Успехът увеличи на 13 точки аванса на шампионите пред втория Волфсбург, който играе в неделя.

Неприятната новина в щаба на мюнхенци обаче е поредната контузия. Този път играта принудително напусна Хуан Бернат, като се изчакват подробности за състоянието му.

 

В друг мач от кръга, тимът на Борусия (Д) също бе категоричен и записа класически успех с 3:) пред своя публика над опашкаря Падерборн.

И трите попадения бяха реализирани след почивката. В 48-ата минута арменският офанзивен халф на "жълто-черните" Хенрих Мхитарян заби топката в противниковата врата с глава след центриране отдясно на Хенрих Мхитарян.

В 55-ата минута самият Обамеянг бе точен за 2:0, а класическата победа на домакините оформи японският халф Шинджи Кагава в 80-ата минута.

С успеха си футболистите на Юрген Клоп се изкачиха на осмо място в класирането с 36 точки и са само на 3 зад шестия Аугсбург. Падерборн пък е 16-и с 27 и е на 2 точки от зоната на спасението.

 

Тимът на Байер (Леверкузен) от своя страна също разгроми противника си, надделявайки с 4:0 над гостуващия Хановер и по този начин се изкачи на трета позиция в класирането на германския шампионат.

"Аспирините" бяха по-добрият отбор на терена и заслужено стигнаха до убедителната победа. Резултатът бе открит от Йомер Топрак в 20-ата минута. Бранителят засече с глава центриране на Хакан Чалханоолу от корнер и така даде преднина на тима си.

Малко преди почивката домакините удвоиха резултата. Щефан Кислинг намери Юлиан Бранд, който имаше време да насочи топката към десния ъгъл на вратата на Рон-Роберт Цийглер.

Веднага след подновяването на играта Леверкузен стигна до трети гол. След едно центриране на Кислинг Бранд удари греда, но топката стигна до Кириакос Пападопулос и гръкът я вкара на празна врата за 3:0.

В 70-ата минута Ларс Бендер намери Кислинг на оголената врата и нападателят нямаше как да сбърка за да оформи крайното 4:0. При повторенията обаче се видя, че при паса за попадението има засада. Така или иначе това не повлия по никакъв начин на изхода от двубоя и Леверкузен се поздрави със заслужен успех.

По този начин Байер събра 54 точки и така се изравни с Борусия (Мьонхенгладбах) на третата позиция в подреждането. Леверкузен обаче е с по-добра голова разлика.

Хановер пък остава с 29 точки на 15-а позиция и ще трябва да затяга редиците, ако иска да запази мястото си в елита.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА