Last news in Fakti

28 Май, 2015 11:05 1 177 0

И спонсорите притискат ФИФА

  • фифа-
  • спонсори-
  • футбол

Няколко от най-големите компании искат повече прозрачност в световния футбол

И спонсорите притискат ФИФА - 1
Снимка: БТА/AP

Няколко от най-големите компании, които са основни спонсори на световния футбол вече започват да преосмислят сътрудничеството си с ФИФА, съобщи Би Би Си.

Причината е серията от арести на редица висши чиновници на организацията, обвинени във взимането на огромни подкупи и корупция.

Кока Кола, Адидас и Виза са сред компаниите, които вече са изразили своето притеснение и призовават за спешни реформи във ФИФА. В същото време в УЕФА те първа ще решават дали да не бойкотират утрешните избори за нов президент на Световната футболна централа.

„Последните събития опетняват мисията и идеалите на Световното първенство по футбол на ФИФА и ние изразяваме нашите притеснения относно тези обвинения“, се казва в изявление на Кока Кола.

От Виза заявяват: „Притеснението и разочарованието от ФИФА в светлината на последните събития са дълбоки. Ние очакваме ФИФА да предприеме бързи и незабавни стъпки за решаването на тези проблеми.“

От Адидас пък заявяват, че се поели „пълен ангажимент за създаване на култура , която насърчава най-високите стандарти на етика и спазване на правила и очакват същото от своите партньори.“

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА