Last news in Fakti

29 Май, 2015 18:57 835 0

Финансовите резерви на ФИФА са 1.52 милиарда долара

  • фифа-
  • блатер-
  • бомбена заплаха-
  • конгрес

ФИФА не се нуждае от революция, заяви Сеп Блатер

Финансовите резерви на ФИФА са 1.52 милиарда долара - 1
Снимка: БТА/АР
Финансовите резерви на ФИФА са в размер на 1.52 милиарда щатски долара. Приходите на световната футболна централа за периода 2011-2014 година са в размер на 5.71 милиарда долара и са увеличени с близо 37 процента в сравнение с предходния отчетен период, потвърди финансовият директор на организацията Маркус Катнер по време на Конгреса в Цюрих.

Приходите от световното първенство в Бразилия през 2014 година са 2.096 милиарда долара, почти двойно в сравнение с приходите от Мондиал 2010 в Южна Африка - 1.291 милиарда долара.

"ФИФА зависи много от световните първенства", каза германецът Катнер. Разходите на ФИФА за миналия отчетен период са 5.38 милиарда долара и са намалени с 631 милиона спрямо периода 2007-2010 година. Финансовите резерви на световната централа през 2013 година бяха 1.43 милиарда щатски долара.

Междувременно президентът на ФИФА Сеп Блатер обяви на своята реч, че Международната федерация по футбол не се нуждае от революция, а организацията трябва да върви по пътя на еволюцията. 

"Конгресът се провежда в условия на буря, която ни е обхванала през последните няколко дни. Бих искал да продължа да работя за благото на ФИФА. Ние не се нуждаем от революция, а от еволюция. Аз трябва да поема отговорност за тази буря. Съгласен съм, не се отказвам от това", каза Блатер.
 
"ФИФА трябва да премине през тази буря. Обещавам силна ФИФА, защото обичам футбола и ФИФА. Но ми трябва подкрепа. Човек не може да се справи сам с тези проблеми", добави Блатер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА