Last news in Fakti

30 Май, 2015 19:54 936 0

България започна със загуба Световната лига

  • българия-
  • загуба-
  • започна-
  • световна лига-
  • канада

Волейболистите ни отстъпиха с 1:3 на Канада

България започна със загуба Световната лига - 1
Снимка: www.volleyball.bg

Националният отбор по волейбол на България загуби първия си мач в тазгодишното издание на Световната лига. Възпитаниците на Пламен Константинов отстъпиха като домакини на силния тим на Канада с 1:3 гейма (20:25, 19:25, 25:22, 21:25)

В пълната зала в Ботевград нашите започнаха лошо срещата и позволиха на "кленовите листа" да натрупат преднина още преди първото техническо прекъсване - 6:8. Изоставането на България се увеличи на 13:16 след втората пауза, а след това канадците успяха да затворят гейма без особени трудности с 25:20. 

През втория гейм националите ни продължиха да търсят верния ритъм на игра, но така и не го намираха, позволявайки на северноамериканците да се откъснат със солидна точкова разлика още на първото техническо прекъсване с 8:4. Резултатът продължаваше да набъбва в наш ущърб и така се стига до 19:25 и 0:2 гейма. 

В третата част трикольорите се окопитиха и изравниха силите. Геймът вървеше точка за точка почти през цялото време до 21:21, когато нашите направиха две поредни точки, ключови, за да затворим частта трудно с 25:22.

За нещастие обаче четвъртия гейм се разви почти огледално на третия, но този път в полза на Канада. всичко беше напълно равностойно до 18:17 за България, когато "кленовите листа" направиха страхотна серия от 4 поредни точки, след което затвориха мача с лекота. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА