Last news in Fakti

7 Юни, 2015 14:02 892 0

Разкриха детайли от корупционната схема на Джак Уорнър

  • джак уорнър-
  • схема-
  • фифа-
  • корупция-
  • пране на пари-
  • измами

ФБР погна високопоставени служители на ФИФА по обвинение в корупция, пране на пари и измами

Разкриха детайли от корупционната схема на Джак Уорнър - 1
Снимка: БТА/ AP

Би Би Си разкри детайли от корупционната схема на бившия вицепрезидент на ФИФА Джак Уорнър.

Той е сред основните разследвани в скандала, който нанесе тежък удар по имиджа на световната футболна централа.

ФБР погна високопоставени служители на ФИФА по обвинение в корупция, пране на пари и измами в размер на близо 150 милиона долара.

Изданието разкри какво се е случило с 10 милиона, изпратени от ФИФА за сметки, контролирани от Джак Уорнър.

Парите, изпратени от името на Южна Африка, е трябвало да бъдат използвани за развитието на футбола в Карибския басейн. Вместо това обаче Уорнър, бивш президент на КОНКАКАФ (Конфедерация на страните в Северна и Централна Америка и Карибския басейн) ги е използвал за тегления, лични заеми и пране на пари.

С три превода – на 4 януари, 1 февруари и 10 март 2008 година – са получени близо 10 милиона долара в сметки на КОНКАКАФ, контролирани от Уорнър.

Голяма верига супермаркети в Тринидад и Тобаго, където е роден Уорнър, са получили след това близо 5 милиона долара. Американски прокурори твърдят, че парите са били платени обратно на Джак Уорнър, но в местна валута.

Вчера пък стана ясно, че синът му – Дориан Уорнър, е продавал на черната борса билети за световните първенства по футбол през 2006 и 2010 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА