Last news in Fakti

9 Юли, 2015 15:00 674 0

Блатер нападна футболните федерации

  • сеп блатер-
  • фифа-
  • скандал-
  • федерации-
  • корупция-
  • арести

Блатер заяви категорично, че ще се оттегли от поста си

Блатер нападна футболните федерации - 1
Снимка: БТА/ AP

Президентът на ФИФА Сеп Блатер заяви, че футболните федерации на страните са виновни за корупционния скандал, а не световната футболна централа.

В края на месец май в Цюрих бяха арестувани високопоставени служители на ФИФА в обвинение за пране на прани и корупция.

Швейцарската прокуратура обяви, че ще разследва и избора на Русия и Катар за домакини на световните първенство през 2018 и 2022 година.

Няколко дни след арестите Блатер обяви, че подава оставка като президент на световната футболна централа. Изборите за нов такъв по всяка вероятност ще се проведат през месец декември тази година.

Блатер заяви пред швейцарския вестник „Велтвохе“, че ще напусне, дори на извънредния конгрес да бъде помолен да остане на поста си.

Попитан защо не е направил повече, за да предотврати закононарушенията във ФИФА, Блатер отговори саркастично:

„Не само, че виждам всичко, но и съм отговорен за всичко. Дори за автогола на Англия по време на световното първенство за жени. Дали съм отговорен и за промените в климата?“, попита 79-годишният швейцарец.

В същото време Би Би Си съобщи, че ФИФА е наложила доживотна забрана на Чък Блейзър за всички дейности, свързани с футбола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА