Last news in Fakti

6 Юли, 2015 15:46 887 0

Блатер: Страх ме е, че могат да ме арестуват

  • сеп блатер-
  • арест-
  • страх-
  • пътуване-
  • швейцария-
  • корупция-
  • фифа

Докато всичко не бъде изяснено, няма да напускам Швейцария, заяви Блатер

Блатер: Страх ме е, че могат да ме арестуват - 1
Снимка: БТА/ AP

Президентът на ФИФА Сеп Блатер заяви, че се страхува да напусне Швейцария. Причина за това е възможността да бъде арестуван.

В края на месец май високопоставени служители на световната футболна централа бяха задържани в Цюрих по обвинения в пране на пари и корупция.

Швейцарската прокуратура съобщи, че ще разследва избора на Русия и Катар за домакини на световните първенства съответно през 2018 и 2022 година.

Преди няколко дни Сеп Блатер заяви, че съвестта му е чиста и не е корумпиран, но въпреки това се страхува от евентуален арест. Той не присъства на финала на световното първенство за жени в Канада, спечелен от Съединените американски щати.

„Не че американците имат нещо срещу мен, но евентуален мой арест ще предизвика голяма обществена сензация. Докато всичко не бъде изяснено, няма да поемам риска да пътувам“, заяви Блатер пред „Велт ам Зонтаг“.

„След цунамито се нуждая от време за възстановяване. Съмнението в собствените възможности е един от най-големите врагове за всеки лидер. Аз обаче вярвам в това, което правя. Това, което ме наранява най-много, са тирадите на омраза и ненавист“, сподели още швейцарецът.

„Всеки има страхове – например от смъртта. Аз обаче не се страхувам, що се отнася до работата и делата ми като президент на ФИФА“, каза още Сеп Блатер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА