Last news in Fakti

3 Септември, 2015 05:00 907 0

Дел Боске за Де Хеа: Трябва да остане професионалист

  • дел боске-
  • де хеа-
  • манчестър юнайтед-
  • професионализъм-
  • реал мадрид

Не искам да казвам крайни неща, заяви селекционерът на Испания

Дел Боске за Де Хеа: Трябва да остане професионалист - 1
Снимка: БТА/АР
Селекционерът на Испания Висенте дел Боске коментира проваления трансфер на Давид де Хеа от Манчестър Юнайтед в Реал Мадрид. Вратарят имаше огромно желание да продължи кариерата си на "Сантяго Бернабеу", заради което Луис ван Гаал го извади от първия състав на "червените дяволи". Когато сделката най-накрая беше финализирана, пропадна по мистериозни причини, като двата клуба се обвиняват кой е виновен.
 
"Не искам да казвам крайни неща. Трябва да видим как ще се развият събитията. Важното е Де Хеа да реагира и да се докаже като професионалист", заяви Дел Боске в интервю за радио Onda Cero.
 
"Давид изглежда нормално, но си представям какво му е отвътре. Изстрада нещо, което не си е представял. Не искам да говоря за неща, с които не съм запознат. Имам мнение, което ще запазя за себе си. Де Хеа трябва да си върне мястото в Юнайтед, за да мога да разчитам на него в националния отбор".
 
"В Атлетико и в Англия показа колко добър вратар е и не мисля, че този случай ще провали кариерата му. Ще остане такъв и в бъдеще", каза още по темата легендарният треньор.
 
Дел Боске коментира и избора си да извика Диего Коста, който напоследък страда от различни контузии и не е в топ форма. "В момента е добре и вярвам в него. Винаги иска да играе и да го прави добре".
 
"Конкуренцията е голяма. Имам още Мората, Алкасер, Солдадо, Йоренте, Негредо и Торес, който има над 100 мача за Испания. Освен това имаме и много играчи в средата на терена и няма как да взема всички", каза още Дел Боске, с което намекна защо е оставил Тиаго Алкантара от Байерн Мюнхен извън състава.
 
Накрая тактикът поиска максимален брой точки в евроквалификациите срещу Словакия (5 септември в Испания) и Македония (8 септември в Скопие).
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА