Last news in Fakti

12 Август, 2012 14:11 705 1

И Леонид Базан със загуба на Олимпиадата

  • олимпиада-
  • леонид базан

 

Последният представител на българската борба Леонид Базан записа загуба още в първата си среща на Олимпийските игри в Лондон.

Националът претърпя тежко поражение с 0:2 части от Джабраил Хасанов от Азербайджан на 1/8-финалите в категория до 66 килограма при свободняците, съобщава радио „Дарик“.

Леонид Базан не успя да противодейства по никакъв начин на своя противник. Борецът ни загуби първата част с 0:3 точки, а втората с 1:3.

Шансът на Леонид Базан, свързан с евентуалното достигане до финала на Джабраил Хасанов, който би го изтеглил на репешажите за бронза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 OLIMP

    0 0 Отговор
    Срам и позор за България при тези резултати (с изключение на волейбола) в Лондон и при това добро финансиране. Интересно е дали ще блесне някоя далавера с пропилените и окрадени пари на българските данъкоплатци? И слепците могат да видят, че през последните 5-10 години умишлено се рекламират и подкрепят послушни бивши и настоящи спортисти-пенсионери, като по различни начини почти не се дава възможност на млади таланти да пробият в елитния спорт. Също така у нас се лансират не особено популярни по света спортове, като се организират международни състезания в България, които се отхвърлят от спортноразвитите държави считайки ги за пилеене на средства. Вероятно парите по организацията им у нас се разпределят между определени хора...
    Видя се, че когато талантлива спортистка като Петя Неделчева направи публично изявление за кражбата на пари в спорта, моментално се появяват коментари срещу личността и. Де го чукаш, де се пука. Ама хората с гузна съвест (ако изобщо имат съвест) могат ли ей така да оставят някаква си спортистка да пита за пари? Ами спортистите са да постигат резултати, независимо как и точка по въпроса... Същото се отнася и за треньорите...
    Последно време, най-много се разшумя около Йордан Йовчев, като e накичван с какви ли не суперлативи. Забрави се, че след олимпиадата в Атланта през 1996 година той остава да живее в САЩ и на няколко пъти по-късно през годините твърдо заявява, че няма никакво намерение да се връща в България. По-късно Йовчев се връща тук като е съосновател на абв-то на експрезидента Първанов и е в един от вариантите на варненските бесепарски депутатски листи... През последните години пък се върти около Бойко Борисов... Що пък да не иде на още една олимпиада – нали и зъбите са си все още негови и косата му не е напълно окапала – та нали той си е шеф на федерацията и квотата си е квота пък и нали кумът му е хем негов заместник, хем селекционер на националния тим? Кеф ти това, кеф ти онова. И задна вратичка за връщане в САЩ с кума си винаги има отворена... М..ната им на младите – те са некадърни по принцип...
    Щангистите ни бяха похвалени сега като преди почти се потули огромния скандал за неучастието ни в Световното първенство в Париж, заради неподадени списъци за допинг-контрол. За тази ни федерация сигурно може да се напишат милиони страници забавни факти в областта на биохимията...
    Показателни и интересни са скандалите в гребането, волейбола и стрелбата...
    И много други очевадни парадоксални факти в българския спорт с тенденцията – „след нас потоп“... Къде са отишли и отиват пропилените пари на данъкоплатците? Има ли инвестиции в бъдещето?