Last news in Fakti

9 Август, 2021 15:50 2 903 6

Опитват се да блокират чрез съда трансфера на Меси в ПСЖ

  • лионел меси-
  • барселона-
  • псж-
  • трансфер

Очакванията са днес Меси да премине медицинските прегледи и утре да бъде представен официално като играч на парижани

Опитват се да блокират чрез съда трансфера на Меси в ПСЖ - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият капитан на Барселона Лионел Меси е на крачка от трансфер във френския вицешампион Пари Сен Жермен. Както е известно, аржентинецът няма да подпише нов договор с „каталунците“ заради финансовите разпоредби на Ла Лига. Очакванията са днес Меси да премине медицинските прегледи и утре да бъде представен официално като играч на парижани.

Днес обаче в Испания гръмнаха, че в последния момент се е появила нова потенциална пречка за трансфера на аржентинеца в ПСЖ. Според „Marca“ адвокати са подали до Европейската комисия жалба от името на членове на Барселона (б.ред. - т. нар. „сосиос“). С нея те настояват, че преминаването на Меси в Пари Сен Жермен трябва да бъде блокирано от съда, защото френският клуб има по-лоши показатели по отношение на финансовия феърплей от Барселона.

В жалбата, подготвена от д-р Хуан Бранко, се твърди, че през сезон 2019/2020 99% от приходите на парижани са отивали за заплати, докато в Барселона това съотношение е било 54%.

Впоследствие обаче ситуацията на „Камп Ноу“ се промени значително и в петък президентът на Барселона Жоан Лапорта призна, че дори при намаляване на заплатата на Меси с 50% разходите за възнаграждения в клуба представляват 110% от приходите, което на практика е направило регистрацията на Меси невъзможна спрямо правилата на Ла Лига.

Въпреки тези обстоятелства адвокатите настояват, че гражданските и административните съдилища във Франция трябва да вземат отношение и да спрат трансфера. Жалба е подадена и до Европейската комисия.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 0000

    4 0 Отговор
    Като не учат български и не знаят поговорката'когат по боза не рева' сега нека да реват.
  • 2 Фффффф

    3 1 Отговор
    Тоя Лапорта е много гаден,изгони Меси,но не го дава на другите
  • 3 ПЕНКО

    5 7 Отговор
    ЩЕШЕ ДА Е НАЙ-ВЕЛИКИЯ ---АКО НЕ ПРОДАВАШЕ ДНЕС "МАЙКА СИ БАРСЕЛОНА " ЗА ПАРИ !!!! ПЛАЧЕ НА ЕКРАН ,ЧЕ "МАЙКА МУ БАРСЕЛОНА " НЕ МУ Е ДАЛА ОЩЕ ПАРИ ---ИМАЙКИ ДОСТАТЪЧНО !!! ЛАТИНОСИТЕ СА ПОД ЛИ БОКЛ УЦИ -АРЖЕНТИНОСИ !!!!!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Yuliyan 79

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕНКО":

    Aбе куче умряло, много си прост. 50% намаление на заплатата, плюс това че, клуба му дължи 80 МИЛИОНА, които не са му платени, а ти го обвиняваш в меркантилност. Много, ама много си прост бе, СЕЛЯК ГНУСЕН!!!
  • 5 Ей,лъжльо

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕНКО":

    Пенчо,чети.Ако не знаеш испански,твой проблем.Но Меси каза: "Намалих си заплатата с 50%.От клуба не ми поискаха нищо повече".Т.е. ако бяха поискали още нещо може би Меси щеше отново да се съгласи.Но явно просто и за без пари дори да играе,не могат да му осигурят здравна осигуровка,масажист ,храна и т.н. Барса е руина заради Бартомеу и делаверите с Дембеле,Коутиньо,Гризман.
  • 6 чико

    7 0 Отговор
    Значи и на испанския казан в ада не му трябва пазач . И те като нас се потапят в казана един друг .