Last news in Fakti

16 Декември, 2023 10:19 1 315 3

Лудогорец записа най-големия си клубен коефициент от 10 г. насам

  • лудогорец-
  • коефициент-
  • клубни турнири-
  • победи

Само за този сезон тимът коефициент 9.00

Лудогорец записа най-големия си клубен коефициент от 10 г. насам - 1
Снимка: БГНЕС

Лудогорец ще влезе в европейските клубни турнири през следващия сезон с коефициент от минимум 26.00. За сравнение, тазгодишната ставка на шампионите, с която участваха в евротурнирите, бе 21.00. Тя се изчислява на базата на взетите точки от предишните пет кампании.

Както е известно, именно тя определя дали си поставен или непоставен в квалификационните кръгове, а след това и в коя урна ще бъдеш поставен при евентуално достигане до жребия за груповите фази на Шампионска лига, Лига Европа и Лигата на конференциите.

Само за този сезон Лудогорец натрупа коефициент 9.00, предава “Тема Спорт”. От него 8.00 идват от записаните победи до момента, а 1 точка пък е бонус от прескачането на груповата фаза като втори в класирането.

По-голям коефициент от сегашния Лудогорец е събирал единствено през сезон 2013/14 - 14.00. Тогава тимът достигна до осминафиналите на Лигата на конференциите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията Дред

    6 1 Отговор
    Това е принос и за националния коефициент, Кабриото и припсовете с какво допринесоха?
  • 2 ЛУДО...... ГОРЦИТЕ

    6 1 Отговор
    Пак отсрамиха БГ футбола
  • 3 ДОМУВЧИИСКИ МОЖЕ

    3 1 Отговор
    Ганчев и Сираков....не