Last news in Fakti

27 Януари, 2024 16:17 576 1

Според Чеферин отборите не искат Суперлигата

  • чеферин-
  • суперлига-
  • италия-
  • испания-
  • франция-
  • уефа

По-голямата част от отборите от Германия, Испания, Англия и Италия са против турнира, казва шефът на УЕФА

Според Чеферин отборите не искат Суперлигата - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Президентът на УЕФА Александър Чеферин говори за позицията на клубовете за създаването на Суперлигата, предава БТА. „Суперлигата противоречи на логиката на футбола. Никой не иска да го стартира. 100 процента от германските, английските и френските клубове, 90 процента от испанските клубове - всички с изключение на два, 80 процента от италианските клубове - се обявиха публично против Суперлигата. Трудно е да се организира турнир без тях“, цитира La Repubblica думите на Чеферин.


През април 2021 г. 12 клуба обявиха създаването на Суперлига, а по-късно се отказаха временно от идеята. След заплахата от санкции от УЕФА проектът беше спрян. През май 2021 г. Суперлигата обвини УЕФА и ФИФА в нарушаване на закона за конкуренцията.

На 21 декември 2023 г. Европейският съд обяви за незаконни действията на ФИФА и УЕФА за блокиране на създаването на Суперлигата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    2 0 Отговор
    "Другаря Сталин" Казва:
    Какво иска народа, зависи от това кой, как ... брои гласовете.