Last news in Fakti

17 Март, 2024 15:49 829 2

Милица Мирчева с национален рекорд на 5 км маратон на шосе

  • милица-
  • мирчева-
  • маратон-
  • рекорд

Иво Балабанов се класира 12-и при мъжете

Милица Мирчева с национален рекорд на 5 км маратон на шосе - 1
Снимка: БФЛА

Националната рекордьорка от 10 000 метра до маратон Милица Мирчева записа втори национален рекорд на 5 километра на шосе в Лестър (Великобритания), предава БТА. Мирчева зае 15-о място в елитното състезание с време 15:43 минути, което е с две секунди по-бързо от предишния ѝ национален рекорд в тази дисциплина, поставен по време на световен шампионат по шосейни бягания в Рига (Латвия) на 1 октомври 2023-а.

Съотборникът на Мирчева в клуб Атлет (Мездра) Иво Балабанов се класира 12-и при мъжете с 13:54 минути.

Мирчева и Балабанов бяха обявени за най-добрите бегачи на България за 2023-а заедно с брата на Иво – Мартин и Иван Иванов (двамата най-силни атлети на 800 и 1500 метра) от движението „Рън България“ на церемония в Луковит.

Целта на Милица Мирчева и Иво Балабанов през 2024-а е добро представяне на Европейското първенство в Рим и завоюване на олимпийските квоти в Париж.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кастроли

    6 1 Отговор
    Милица Мирчева е с национален рекорд на 5 км. бягане на шосе. МАРАТОНЪТ Е С ДЪЛЖИНА 42,2 КИЛОМЕТРА.
  • 2 Еразъм

    1 0 Отговор
    Браво на жената! Господ здраве да й дава и нови успехи.