Last news in Fakti

25 Март, 2024 11:40 1 020 1

Стана ясно къде се мести школата на ЦСКА

  • цска-
  • дюш цска-
  • футбол-
  • стадион-
  • стадион българска армия-
  • вту “тодор каблешков”

От Борисовата градина вече имат подписани договори с три комплекса, където ще отидат децата от ДЮШ, когато това се случи

Стана ясно къде се мести школата на ЦСКА - 1
Визуализация: ИПА

ЦСКА вече е уредил всичко по преместването на детско-юношеската си школа. Както е известно, в момента повечето червени набори тренират на игрищата пред стадион „Българска армия“.

Съвсем скоро обаче, най-вероятно в началото на следващия месец, там ще започна да се провежда мащабно разчистване и подготвяне на терена за предстоящата реконструкция. От Борисовата градина вече имат подписани договори с три комплекса, където ще отидат децата от ДЮШ, когато това се случи.

Става въпрос за терените на ВТУ “Тодор Каблешков” в квартал “Слатина” (по-известни като ПЖИ-то), тренировъчните игрища зад фитнес център “Ситняково”, които се намират и в непосредствена близост до парка на Военната академия, както и спортен комплекс „Бонсист“ в Студентски град. Именно там някои от отборите може да играят и мачовете си от първенствата на БФС.

Както е известно, идеята цялата школа да се премести на клубната база в Панчарево е неосъществима, тъй като, от една страна, няма достатъчно терени, а от друга, локацията не е благоприятна за децата от по-малките набори, които трябва да бъдат водени на тренировка от своите родители.

Терените на „Българска армия“ също не бяха оптимален вариант до момента. Заради парковата среда в Борисовата градина влизането на автомобили до стадиона е ограничено, пише „Тема Спорт“ в днешния си брой. Освен това игрищата са маломерни и в лошо състояние. Затова и преместването от тях идва в точен момент. Както е известно, школата вече никога няма да се върне в пространството пред клубното съоръжение, тъй като то ще бъде озеленено и върнато на парка.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде

    2 1 Отговор
    събаряйте я тая ко чина по-бързо