Last news in Fakti

17 Април, 2024 11:02 1 112 1

Стоичков и Балъков ще изведат звездните отбори на България

  • христо стоичков-
  • красимир балъков-
  • етър-
  • футбол-
  • юбилей

За 100-ия юбилей на Етър

Стоичков и Балъков ще изведат звездните отбори на България - 1
Снимка: БГНЕС

Легендите Христо Стоичков и Красимир Балъков ще изведат звездните отбори на България и на Етър за 100-ия юбилей на клуба от Велико Търново. Мачът и празненствата ще са на 25 април (четвъртък) на стадион "Ивайло". Имената им бяха обявени първи, като двамата са потвърдили участието си.

Ето какво написаха "болярите" в официалния си профил във Фейсбук:

"Той потвърди с готовност и отзивчивост своето участие в стотния юбилей на „Етър“! И ще изведе Пеневата чета срещу „виолетовите“ шампиони на стадион „Ивайло“.

Да описваме ли кариерата и успехите му? Едва ли има българин, който да не ги знае прекрасно. Самият той лично написа своята биография с брилянтните си изяви по футболните терени. Разбира се, с помощта на своите съотборници, треньори, приятели, което никога не пропуска да подчертае…

Най-разпознаваемото име на българин по целия свят. Защото и до ден-днешен, където и да отидете, споменете ли думата „България“, насреща неизменно следва реакцията: ХРИСТО СТОИЧКОВ!"

Преди това от Етър обявиха и участието на един от символите на клуба - Красимир Балъков.

"Боляри! Започваме да обявяваме имената на легендите, които потвърдиха присъствието си на Празника за стотния юбилей на "Етър" и в мача между "Звездите на "Етър" и "Звездите на България".

Първото име е не на някой друг, а на КРАСИМИР БАЛЪКОВ!

Легенда на "виолетовите", на "лъвовете" и на световния футбол, с трайно присъствие и успехи в историята на "Етър", "Спортинг" и "Щутгарт". Футболист № 1 на Велико Търново за ХХ век, един от двамата българи, избирани в Идеален отбор на Световно първенство", написаха от Етър.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Батка

    2 0 Отговор
    За Балъков времето е спряло!