Last news in Fakti

17 Април, 2024 14:00 1 013 1

Мбапе вече е вторият най-голям “кошмар” за Барселона в Шампионската лига

  • килиан мбапе-
  • футбол-
  • псж-
  • барселона-
  • шампионска лига

Мбапе вече има общо шест попадения в мачовете си с каталунците в турнира, като задмина петте гола на Андрий Шевченко и изостава в това отношение единствено от Томас Мюлер, който се е разписвал цели осем пъти с екипа на Байерн (Мюнхен) срещу каталунците

Мбапе вече е вторият най-голям “кошмар” за Барселона в Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Суперзвездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе имаше голяма роля за снощния успех на тима с 4:1 над Барселона със своите два гола в четвъртфинала от Шампионската лига.

Така Мбапе вече има общо шест попадения в мачовете си с каталунците в турнира, като задмина петте гола на Андрий Шевченко и изостава в това отношение единствено от Томас Мюлер, който се е разписвал цели осем пъти с екипа на Байерн (Мюнхен) срещу каталунците. При френския национал три от головете му срещу Барса бяха при друга победа с 4:1 като гост, а именно тази от 1/8-финалите в ШЛ през сезон 2020/21. В тогавашния реванш, завършил 1:1 на “Парк де Пренс”, нападателят отново беше точен за единственото попадение на парижани в мача.

Мбапе вече има общо 48 гола в ШЛ, с което се изравни с Шевченко и Златан Ибрахимович на деветата позиция във вечната голмайсторска класация на турнира. Той достигна до този брой попадения в 71 мача с екипите на Монако (9 срещи и 6 гола) и ПСЖ (62 срещи и 42 гола).

В другия 1/4-финал в ШЛ снощи Борусия (Дортмунд) надви Атлетико Мадрид с 4:2 на “Сигнал Идуна Парк”. Така “жълто-черните” са непобедени като домакини в турнира в 10 поредни мача за първи път в историята си, благодарение на своите 6 успеха и 4 равенства във въпросните двубои.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радослав Иванов

    0 0 Отговор
    Или парите са новия кошмар на Барса