Last news in Fakti

6 Май, 2024 10:59 2 222 4

Отиде си още една от легендите на световния футбол

  • сесар луис меноти-
  • аржентина-
  • легенда-
  • футбол

Меноти изведе "гаучосите" до първата им световна титла през 1978 година като наставник на тима и завинаги остана в историята на страната като един от най-великите за всички времена

Отиде си още една от легендите на световния футбол - 1

Една от легендите на световния футбол и особено на аржентинския футбол Сесар Луис Меноти почина на 85-годишна възраст, съобщи Аржентинската футболна асоциация. Меноти изведе "гаучосите" до първата им световна титла през 1978 година като наставник на тима и завинаги остана в историята на страната като един от най-великите за всички времена.

„АФА със съжаление съобщава с голяма тъга за смъртта на Сесар Луис Меноти, настоящ директор на националните отбори и бивш треньор на световния шампион на Аржентина “, обявиха от местната футболна федерация.

Отиде си още една от легендите на световния футбол

Меноти е роден на 5 ноември 1938 година и е известен като Ел Флако. Той бе треньор на Атлетико Мадрид и Барселона в Испания.

През времето си като играч аржентинецът игра нападател на аржентинските клубове Росарио и Бока Хуниорс. Меноти остава четири сезона в Росарио Сентрал, преди да бъде трансфериран през 1964 година в Расинг и след това да се премести в Бока Хуниорс през 1965 година, където спечели първата си титла като играч. Две години по-късно Меноти пристигна в Северноамериканската лига, за да играе в Ню Йорк. През 1968 година Меноти е трансфериран в Сантос, където е съотборник на Краля на футбола - Пеле, и печели четири титли на Бразилия.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вълк

    10 0 Отговор
    Поклон
  • 2 човек от народа

    3 0 Отговор
    Легенда, поклон.
  • 3 Край

    1 0 Отговор
    Помня го от последната старинца на вестник Старт с отбора на Аржентина от 1978г. Времето ... е безмилостно.
  • 4 Един

    0 1 Отговор
    Помня финала в Б. айрес. В придълженията просто скриха топката на гениалните холандци. Заслугата е на този човек.