Last news in Fakti

25 Май, 2015 10:59 31 010 33

Почти ново Ferrari с пробег 200 000 км

  • ferrari-
  • 458 italia-
  • пробег
Въпреки че са високотехнологични, повечето суперкари не се карат много. Тези коли или седят в някоя скъпа колекция или пък се изкарват за показни разходки събота и неделя. Има и такива собственици на суперкари, които си ги карат ежедневно.
Подобен е случаят с едно Ferrari 458 Italia, собственикът на който го кара здраво в продължение на четири години. За това време Ferrari-то е навъртяло 119 830 мили, което е равно на 192 848 километра.
Грубо пресметнато това е по 50 000 километра на година. Още по-любопитното е, че това "свежо" Ferrari се продава в eBay, а още по-странното е, че се продаде доста бързо. Крайната цена остана загадка.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 frost ot selo Glost

    1 0 Отговор
    taka se kara...
  • 2 67e9

    0 4 Отговор
    Какво общо има продажбата на кола с технологите ?Може да го сложите в раздел "любопитно" или "шарен свят".

    Коментиран от #4

  • 3 тишо тишо

    2 3 Отговор
    проста математика: 50 000 км са около 137 км на ден , около 3 часа при средна скорост 45-50 км. и приблизително 50 лв на ден за гориво. демек за тия 4 години , този е похарчил 73 000 лв гориво. за масла близо 40000 лв, данък мпс 9000 лв . гуми 3000 лв на гуми за 6 месеца = 24000лв... общо до тук за това удоволствие 4 платил около 150 000 лв без грам поддръжка , в което не се съмнявам че ще има. да загубиш 100 000 долара за 4 години ... колко трябва да си тъп

    Коментиран от #6, #7, #15

  • 4 Караиванов

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "67e9":

    Много си зле. Първо изброените от теб рубрики не съществуват в този сайт и второ това е любопитната част или т.нар. шарена част от технологиите. Да не би да твърдиш, че това не е весокотехнологичен автомобил? Аре бегай легай некъде плс.
  • 5 гвгвгв

    2 0 Отговор
    До някаде си прав ама това важи за обикновените хора.За него тези пари са като за нас пари за кино,можеш да изчакаш да дръпнеш филма ама си жалиш парите да го гледаш на хубаво!!какво да си прави милионите човека.иначе браво за сметките точни са
  • 6 Никой

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "тишо тишо":

    Напълно нормално за една суперкола. Все едно да кажеш колко трябва да си тъп че да си купиш Ферари, а това си е чисто избиване на комплекси. Още повече че тези цифри са напълно безполезни, защото в Америка горивото и данъкът са напълно различни от тука. Браво на човека, тези коли трябва да се карат, а не да седят по гаражите.
  • 7 газт

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "тишо тишо":

    Е по тази логика дай сега да не си караме колите.Щото и обикновените коли също имат разходи.Значи и ти си тъп щото си караш колата и плащаш за разходи макар и по- малки.

    Коментиран от #27

  • 8 гвгвгв

    0 0 Отговор
    да ти кажа доста пъти съм се чувствал доста тъп като виса по сервизите и всеки дига рамене или казва 50 варианта на проблема ама решението никога не се знае,но това е положението тука,, в Америка ще продава лимонада на пътя и пак ще кара нова кола
  • 9 PlimP

    0 0 Отговор
    а ся де, а Зафира родена през 2012-а на 720 000км как ви звучи :D, щото аз скоро видях една такава, единствената й забележка беше автоматикът, който беше за ремонт, но имайки предвид,ч е е купена за жълти стотинки след ремонта пак ще има добра печалба, леко напудряне и -500 000км и е готова за пазара
  • 10 petkov

    3 0 Отговор
    Колата купува за да се кара.. Човека е прецинил, че може да кара Ферари, взел си е Ферари.. Щом е изминал толкова километри, значи е било наложително да ги мине. Дали е щял да ги мине с тази кола или с друга, общо взето голяма разлика в разходите няма да има... Е може би е щяло да му излезе малко по-евтино с ... Меги например (на моето Меги и аз му въртя по 30-40 хиляди на година) ама той е решил че може да подържа Ферари.. взел си е Ферари... аз мога Меги, взел съм си Меги... Знаеш ли за случай, в който кандидат клиент го гонят от магазин на Ролс-Ройс защото е попитал "Колко харчи?" "Човек, който се интересува колко му харчи колата, не може да кара тази кола!!!" Такива коли се карат от хора, за които разходите по подръжка на кола са без никакво значение... все едно за мен да е важно дали ще пия днес кафе или няма да пия... Повярвай ми, и аз зареждам меги по начина, по който този е карал Ферарито... свършва бензина... пълна до горе.. не се замислям има ли пари няма ли ... просто трябва и толкова..... Според мен е много по-глупаво да караш кола за 50 бона, а да нямаш пари да и сложиш нови гуми или да сипеш за "20лв. нафта" Пълниш и караш, като свърши, пълниш пак...
  • 11 гвгвгв

    3 0 Отговор
    няма какво да го мислим тоя с тия 200 000 км дето е навъртял сигурно е изкарал за 10 такива.Да не забравяме че колата не е само за удоволствие ,а и за престиж
  • 12 Кобрата

    1 0 Отговор
    Ми много ясно, че ще го кара. За какво плащат по една торба с пари като ще го гледат само в гаража и ще го изкарват само за газарлък. Каране до дупка и това е, колата трябва да си оправдае цената. 200 000 са нищо за тази машина, още поне 300-400 хиляди могат да и се навъртят преди да се амортизира.

    Коментиран от #26

  • 13 незнайко

    0 1 Отговор
    Докато е било в гаранция е карал здраво, после го продава на същата цена на която го е купил. Копувача иначе няма как да си купи Ferrari . Така даже и ние простосмъртните можем да намажем ако имаме ПАРИ.
  • 14 БаХуРа

    0 2 Отговор
    Италянска бракма !!!!
  • 15 Красо Зелето

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "тишо тишо":

    Колата не я е карал да отиде до Супера да си напазарува бира или хляб, нито да иде на кафе с нея. С такава кола, се отива на бизнес срещи, където играят пари за милиони. Нали няма да е готино да отидеш на бизнес среща със семеен ван, а твоя събеседник дойде с ламбо? Какво ще си помисли за теб? "Тоя пари няма за кола" бизнес ще правя с него!?
    Не всичко е до разходите, когато има стабилни приходи!
    С такива крачмарски сметни никога няма да караме такива коли!

    Коментиран от #23

  • 16 Vasko

    1 0 Отговор
    Има си хора за всичко. Колата е чудесна.
  • 17 ххоохо

    0 0 Отговор
    Те сигурно затова не ги карат много :D :D :D :D :D :D
  • 18 кйдкфй

    0 0 Отговор
    134хил долара, толкова се е продало
  • 19 ludfen

    0 0 Отговор
    Ferrari винаги е била марка еталон, за престижен суперкар! Какво са 190х.км за такъв автомобил? А какво са тези изминати километри, за човек, който държи на бизнеса и престижа си???
  • 20 миседниш накура

    0 0 Отговор
    очаква се скоро в горубляне на 12000 км ноф фнос,може на изплащане или с аутокредит

    Коментиран от #33

  • 21 фери

    0 0 Отговор
    Къде 134 000 долера бе на запад колите ги подаряват като станат на 5 г за тях вече са стари
  • 22 ПаЛаЧиНкА

    1 0 Отговор
    Ферари е .а.ти кича ,все едно гледам нисък мъж в огромен джип- кола за комплексари тънкопи.ковци ,това нещо крещи от километри ВИЖТЕ МЕ ,къде отиде дискретността на милионите ? Ферари го възприемам единствено в частни колекции и на писта ! Това е изкрящо червена кола за комплексари която се забелязва от километри !!! Айде давайте минусите ся !!!
  • 23 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Красо Зелето":

    Хора с твоят начин на мислене успяват в живота! Браво!
  • 24 Георги Алексиев

    1 0 Отговор
    ЕВАЛА ПОНЕ ЕДИН ЧОВЕК КОИТО СИ ГО КАРА ЗА ВСЕКИ ДЕН НЕ КАТО ПОВЕЧЕТО КУПЕНИ ЗА ДА СИ СЕДАТ ПО ГАРАЖИТЕ .
  • 25 mrbooo

    1 0 Отговор
    бракма, ама ако я имаш друго ще пееш :D
  • 26 кара Лада

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Кобрата":

    За такава машина тези километри са си сериозни. Но похвално за човека че я е купил и се е кефил през цялото време, а не да му седи за изложба от чисто снобарство и събота и неделя да се "показва".
    Дреме му на този човек за колко и как щял да я продаде...щом я е купил веднъж пак ще си купи. Такива коли се купуват не със последните стотинки в джоба събирани 10 години за един миг слава.
  • 27 тишо тишо

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "газт":

    Като цяло , ферари едва ли е най-добрият начин за предвижване по магистралите ... когато писах тези сметки , имах в предвид ,че тази кола го е набутала страшно много пари , а в същото време един w222 мисля че е достатъчно представителен и може би идва поне 5 пъти по евтин.

    Коментиран от #29

  • 28 Никой

    1 0 Отговор
    Еййй ограничено българско мислене. Гледат родните мутри и м...ли и си мислят, че целия свят е като тях. Не може човек да си купи хубава кола, за да й се наслаждава, а непременно ще е за г*зария и престиж. После човека бил тъп. Щом може да си позволи Ферари със сигурност е по-умен от повечето разбирачи тука.
  • 29 petkov

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "тишо тишо":

    И защо мислиш че ще излезе по-евтино че и чак 5 пъти? Кое ще е по-евтино? Горивото? Гумите? Данъка? Смяна на масло? Кое по-точно? Нито нов тоя мерцедес ще е по-евтин от ферари-то нито подръжката му!!! Само че в единият случай караш емблема в автомобилостроенето, доказана състезателна марка, нещо, което не всеки може да си го позволи да го има въобще (евтино ферари няма), а в другия случай караш по-скъпият брат на колата на комшийката дето кара детето на училище с нея....
  • 30 55555

    1 0 Отговор
    Красивата и хубава кола е като при красивата и хубава жена,ТРЯБВА ЧЕСТО ДА И СЕ КАЧВАШ ЗА ДА И СЕ НАСЛАДИШ МАКСИМАЛНО...
  • 31 Христо

    0 0 Отговор
    190 000км среден разход по 20 на 100 с жопките прави около 38 тона(38000литра) бензин по 2.85лв за литър А-98 в България си прави към 760 000лв за гориво за тия 4 години :D

    Коментиран от #32

  • 32 Христо

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Христо":

    Грешка към 110 000лв
  • 33 Румен

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "миседниш накура":

    20л на 100км/ 1000км-200л/ 10000км-2000л/ 100000км-20000л/ 200000км-40000л (1л-2.20лв) 200000км= 88000лв, а не 760000лв!!! Ицо той самолет ще кара бе :D :D :D