Last news in Fakti

13 Декември, 2015 12:00 3 643 4

Електрическо колело от Сърбия

  • архонт-
  • archont-
  • електрически велосипед-
  • електрическо колело

Наречен Архонт този байк е нещо, което слива практичността на електрическото колело с визията на чопърите. Той е създаден ръчно от компанията Ono Bikes намираща се в западната ни съседка. Всеки велосипед е създаден ръчно от тънки стоманени тръби и дължината му е внушителните 3 метра.

Мощността на Архонт идва от електрически двигател вкаран в задната главина, черпещ мощност от 72V/20Ah или 74V/23Ah литиево йонна батерия защитена от карбонова кутия със заключване. Пълното зареждане отнема 3 часа и след него може спокойно да изминете разстоянието от почти 100 километра, благодарение и на регенериращата спирачна система.

Интересното е, че Архонт има 4 степени на мощност и круиз контрол, като той може да поддържа скорост от близо 80 километра в час, което в някои страни може би ще води и до регистрирането му като МПС. Теглото му е 55 килограма, което е значително за този клас, но при всички положения ще ви кара да изпъквате сред тълпата.

В момента се разработва и мобилно приложение, което ще превръща телефона ви в информационно табло, като ще може да показва километрите, нивото на заряд на батерията, обсега, както и ще служи за своеобразна аларма. Задвижването идва от Schlumpf, дисковите спирачки са класическите Shimano Saint, седалката е дело на Brooks и гумите са Schwalbe Big Apple. И идваме до цената, която също е внушителна - дяволитите 6666 евро за електрическия вариант и 1999 евро за обикновения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    1 0 Отговор
    Браво!
  • 2 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор
    СТРАХОТНО Е!ХМ...КАК ВЪРВИ СВЕТА ОКОЛО НАС...НИЕ СМЕ СПРЕЛИ, ДАЖЕ СИ КОПАМЕ НА ДОЛУ...

    Коментиран от #4

  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор
    Като му свърши тока ще го скъсам това колело с ДЪРВЕНО:)
  • 4 234

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "TODOR STOYANOV":

    Не си прав,двама българи също създадоха готино колело,но явно не са интересни за родната преса.Прегледай линка http://halfbikes.com/halfbike2/