Last news in Fakti

14 Октомври, 2011 08:27 1 775 0

Новият iPhone вече е в продажба

  • iphone-
  • iphone 4s-
  • apple-
  • епъл-
  • джобс
Новият iPhone вече е в продажба - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Почитателите на Епъл в Австралия и Япония станаха първите притежатели на новия iPhone, след като американският технологичен гигант представи първото си устройство след смъртта на съоснователя си Стив Джобс.

В празнична атмосфера стотици хора чакаха на опашка пред четириетажния магазин на Епъл в Сидни и пред подобен магазин в Токио, като снимаха преживяванията си със своите iPhone-и and iPad-ове.

"Чувствам се прекрасно, това е едно от най-прекрасните усещания на света до момента", заяви жителят на Сидни Том Моска на 15 години, който първи мина през вратата на магазина, след като чакал на опашка над три дни, за да грабне новия iPhone 4S.

"Направих го заради Стив Джобс, в негова памет. Бях много натъжен от смъртта му", заяви той пред АФП на тротоара пред магазина, където снимка на иконата на Епъл беше отрупана с цветя. Стив Джоб почина миналата седмица на 56-годишна възраст, след като изгуби битката с рака. iPhone 4S вече е рекордьор за продукт на Епъл с над 1 милион продажби в първите 24 часа на предварителни поръчки миналата седмица.

Епъл съобщи, че новият му продукт има по-висока скорост, гласово контролиран асистент, наречен Сири, и усъвършенствана камера. Според някои хора той наподобява на предшественика си и много почитатели, инвеститори и аналитици първоначално бяха разочаровани при представянето му на 4 октомври, но се очаква продажбите да са големи заради изблика на съчувствие след смъртта на Джобс.

Информация на БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА