Last news in Fakti

23 Август, 2016 13:50 2 254 1

Олимпийските медали ще се правят от стари смартфони

  • олимпийски игри-
  • медали-
  • токио-
  • стари смартфони
Олимпийските медали ще се правят от стари смартфони - 1
Тези от вас, които са гледали закриването на летните олимпийски игри в Рио де Жанейро, станаха свидетели на изненадващата поява на японския министър-председател Шиндзо Абе. Той се появи в образа на знаменития водопроводчик Марио от популярната игра Super Mario Bros.Олимпийските медали ще се правят от стари смартфони

Това обаче не е единствената изненада, свързана с предстоящите през 2020 година летни олимпийски игри в Токио, която японците поднасят. Сега стана ясно, че организаторите на Токио 2020 планират да изработват олимпийските медали (златни, сребърни и бронзови, в които основната съставка е мед) от преработена електроника, в това число и от стари смартфони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Нищо загадъчно няма в тази статия. Само в БЪЛГАРИЯ преработката на отпадъци, все още куца. Ние още заравяме в земята, битовите си отпадъци.