Last news in Fakti

25 Август, 2016 15:59 2 507 2

Първият в света мек робот

  • робот-
  • octobot
Първият в света мек робот - 1
Учени от университета в Харвард създадоха първият в света робот, който не се нуждае от захранващ блок, електродвигател и батерии. Частите от тялото на мекия робот, който е наречен Octobot, се движат с помощта на освобождаващ се газ, който се създава вътре в тялото на робота, посредством химична реакция. Тялото на роботчето е създадено на 3D принтер от силикон, като са му добавени платинени зърна.Първият в света мек робот

Във вътрешността на робота има камера, изпълнена с водороден пероксид. Течността преминава през канали, които са своеобразните артерии на робота и встъпва в реакция с платината. Така се образува вода и газообразен кислород. Газта създава налягане в няколко пневматични камери и кара осемте крака на робота да се движат. Сега пред учените стои предизвикателството да научат своя "питомец" да плува. Вижте го.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бот

    0 0 Отговор
    Поне една индустрия на секс артикулите вече доволно потрива ръце ;)
  • 2 Чукът на вибраТОР

    0 0 Отговор
    Те баш вибраторите са си меки роботи - кое му е новото?