Last news in Fakti

3 Октомври, 2016 12:04 2 900 0

Нови умни гуми от Continental

  • continental-
  • гуми
Нови умни гуми от Continental - 1

С въвеждането на системата за следене на налягането в гумите ContiPressureCheck през 2013 година, международната технологична компания и производител на гуми Continental постави началото на развитието на т.нар. "интелигентни" или "умни" гуми.

Сега, Continental вече предлага цялостна линия от гуми наречена iTires, с която прави още една стъпка към дигитализацията на гумите. При iTires сензорите за отчитане на налягането вече са инсталирани в гумите фабрично от Continental.

По този начин автомобилните паркове не само спестяват ценно време за инсталиране, но и разходи по поставянето им, a Continentanl гарантира, че сензорите са правилно инсталирани и позиционирани в гумите.

Чрез ContiPressureCheck системата на Continental данните измервани във вътрешността на гумите са непрекъснато записвани и показвани на екран пред водача. Технологията на Continental е съвместима с множество телематични системи.

Това означава, че информация за налягането в гумите и температурата им може да бъде визуализирана на различни видове интегрирани екрани и предавана към външни устройства. За автопарковете това означава прозрачност на информацията и подобрено управление на гумите на машините.

Ако налягането в гумите се отклони от зададеното, ContiPressureCheck алармира водача и така позволява веднага да бъдат предприети мерки за възстановяване на налягането към нормалните стойности. ContiPressureCheck помага за намаляване на консумацията на гориво и износването на гумите и следователно увеличаване на прехода.

Подобрената консумация на гориво при камионите и по-дългия живот на гумите им намаляват оперативните разходи в автомобилния парк. ContiPressureCheck помага и за намаляване на вредните емисии, а оптималното налягане в гумите – за безопасността на всички участници в движението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА