Last news in Fakti

11 Януари, 2024 10:39 2 174 25

Без повече ключове, новите автомобили ще използват лицево разпознаване

  • continental-
  • отключване-
  • лицево разпознаване

Технологията бе показана от Continental

Без повече ключове, новите автомобили ще използват лицево разпознаване - 1

Технологията за разпознаване на лица се превръща в значим елемент в технологичния пейзаж, широко известен с използването си за отключване на смартфони. Сега Continental се стреми да приложи тази технология за отключване и стартиране на автомобили. Компанията предвижда внедряването на лицевото разпознаване както в автомобила, така и извън него, като предлага функционалности като стартиране на автомобила и опростяване на цифровите плащания при услуги като станции за зареждане на електрически превозни средства.

Технологията за разпознаване на лица на Continental е нещо повече от камера; тя включва иновация, представена на изложението за потребителска електроника (CES) през предходната година - скрити камери. Тези камери, предназначени за инсталиране зад екрана за информация и развлечения и способни да виждат през него, премахват необходимостта от значителни промени в интериора на автомобила. Според д-р Борис Мергел, ръководител на UX в Continental Automotive, фокусът е върху осигуряването на потребителско изживяване, което съчетава функционалност, технически аспекти и естетическа привлекателност.

Камерите на компанията могат да бъдат безпроблемно интегрирани в B-колоната на автомобила с цел отключване. За да повиши сигурността, системата проверява чертите на лицето и гарантира, че открива истинска кожа, като предотвратява неоторизиран достъп с помощта на снимка на собственика.

Въпреки опасенията относно неприкосновеността на личните данни, Continental предполага, че внедряването на тази технология може да даде възможност за иновативни функции, които не са възможни с традиционните ключове. Например, потребителите биха могли да настроят автомобилите си да стартират автоматично при приближаване. Освен това технологията дава възможност за предоставяне на достъп до специфични функции, като например отключване на автомобила без включване на двигателя, чрез използване на данни за разпознаване на лица на други лица, като например деца.

В допълнение към разпознаването на лица Continental разработва екрани, които безпроблемно се интегрират в колоната B на автомобила. Тези екрани, които са почти невидими, когато не се използват, светват, когато собственикът е наблизо, за да предадат информация, като например състоянието на зареждане и дали вратите са заключени.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 веер

    13 0 Отговор
    Златният милиард атакува.
  • 2 Ха ха ха

    18 1 Отговор
    ами, ако те пребият като п3с и заприличаш на пепъш в главата !?

    Коментиран от #18

  • 3 Директора

    9 1 Отговор
    Напиеш ли се, няма качване.
    Жена ти набие ли те, пак няма качване.
    Общо взето у нас... няма качване и каране!
  • 4 сменям лица

    8 1 Отговор
    Гримовете ще бойкотират тая система
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 глупости

    10 1 Отговор
    как ще се продава кола с пълномощно ? , ами ако писма брада или се обръсна? какво ще стане с ето ти ключа на колата донеси или сложи нешо? ами ако собственика почине? сигурно ще ти дадат резервен ключ, който всички ще използват ежедневно. Не всичко което вкарват в колите е нужно, но е нужно да го платиш, същото като с каналите, от 300 гледаш 30...ама не може само тях да платиш.
  • 7 Чака рака

    9 0 Отговор
    И женските кат си сменят боята и нема палене...токомобила ше и вика ..."Алоооу тука е место за блонди, вий кво жувотно сте...? " Identity please..."???
  • 8 Фарс

    0 0 Отговор
    Момент!
  • 9 Фарс

    12 0 Отговор
    Това е просто още един начин, по който да се събират реално лични данни, като черти на лицето и т.н. Шегата настрана. Ню уърлд ордър.

    Коментиран от #20

  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 0 Отговор
    Щом е Врата........И след милион години ще има Брава и ключ.Дали ще е електронен или лицев,но ще има и най обикновен ключ ,който ще се пъха в ключалката ...при нужда!

    Коментиран от #21

  • 11 Жоро Бекъма

    6 1 Отговор
    И данните директно отиват в службите за досие.
  • 12 сафасфсаф

    8 0 Отговор
    И ако си непослушен, и критикуваш тоталитарния им режим, да ти спрат достъпа до колата... Не, благодаря
  • 13 Пенчо

    11 0 Отговор
    Класически случай на решаване на проблем дето всъщност никога не е бил проблем и само ше създаде от своя страна редица допълнителни проблеми...

    Прогрес, според някои
  • 14 Механик

    11 0 Отговор
    Следната ситуация:
    В колата си и правиш секс с чужда жена. По едно време виждаш, че насреща се задава мъжът и. Върви и зарежда ловна пушка. Трябва да бягаш, ама колата не пали, щото лицето ти се е изкривило от ужас.
    И усещаш как ти става топличко в гащите, а в купето почва да мирише на "ужас".
  • 15 123456

    3 0 Отговор
    а от цветна снимка 1:1 пали ли ?
  • 16 Поредната

    7 0 Отговор
    Голяма Глупост ! А ако си претърпял лицева операция или си брадясал ?!
  • 17 Ония с Фордо

    4 0 Отговор
    След ... Continental предполага, че .... спрях да чета .
    Биг брадър във всяка свера на живота.
  • 18 Злогош

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха ха":

    Е ти остави това с боя , ами помисли ако жената не е гримирана .
  • 19 00014

    6 0 Отговор
    Все по-скъпи и все по-еднодневки.
  • 20 Ти си

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Фарс":

    Не си много дълеч от истината. После ще стане като в Китай , ще въведат социален бонус - ако си пид определени точки не можеш билет за влака да си купиш ......
  • 21 000013

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Имах Рено Меган което се отваряне и стартираше без ключ но си имаше механична ключалка скрита под капачка в дръжката и слот за картата вътре на конзолата за да можеш да влезеш и да запалиш ако ти е паднала батерията или е повреден трансмитера на картата . Винаги трябва да има дублираща система на механична база от гледна точка на сигурност и безопасност .

    Коментиран от #23

  • 22 @@@@@

    2 0 Отговор
    Да , всеки ден идва с нови идеи от безделниците зад лаптопи , вчера бе автономния камион .
    Добри времена бяха , когато някои фирми произвеждаха само авт. гуми
  • 23 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "000013":

    ( Винаги трябва да има дублираща система ) Точно тук е ключа от бараката ! Защо изобщо трябва да се оскъпява превозното срадство с ненужни екстри ? Правят се тези неща защото няма от какво друго да НАДУЯТ цената ! Автоматичните кутии са първото нещо което не е необходимо . По скъпи, по податливи на повреда (имат много повече механика ) и по тежки ! Затова руснаците са на път да се откажат от тях , не че ги произвеждат !
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.