Last news in Fakti

3 Октомври, 2016 12:53 16 284 3

Възраждат култов мотопед от ГДР

  • schwalbe-
  • govacs-
  • мотопед
Възраждат култов мотопед от ГДР - 1

Формулата "Съвременна техника в ретро опаковка" винаги е вършела отлична маркетингова работа. Носталгията продава добре и немската компания Govacs става поредният производител, който възкресява култов продукт от миналото.

Мотопедът Schwalbe не е особено популярен извън пределите на Германия, но в бившата ГДР популярността му може да се мери с тази на Vespa в Италия. "Лястовицата", както се превежда името на моторетката, започва да се продава през 1964 г. и става първото превозно средство на хиляди немци.

Възраждат култов мотопед от ГДР

Оригиналният Schwalbe се произвежда от Simson и се оборудва с двутактови двигателчета с обем от 49.6 до 49.9 см3 и мощност 3.3-3.7 к.с. Съвременната версия на Govacs има доста по-модерна техника. За задвижването се грижи електромотор Bosch с мощност 5.4 к.с., който ускорява мотопеда до 47 км/ч. Пробегът с едно зареждане на батериите достига 100 км, като 80% от капацитета на акумулаторите може да се попълни за 2 часа.

Възродената "Лястовица" струва около €5 000 - относително приемлива цена в сравнение с останалите предложения в тази пазарна ниша. По план продажбите трябва да започнат през лятото на 2017 г.

Възраждат култов мотопед от ГДР


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kirilica

    0 0 Отговор
    електричка за 10 бона? Не мерси.
  • 2 comment

    0 0 Отговор
    10 хилки за такава самое.ачка?!? Никога!!!
  • 3 ЗЗЗ

    0 0 Отговор
    За такава гъзовейка приемливата цена според мен е не повече от 1500 евро!